Компании

все компании

Нацбанк анулював ліцензії ще двох страхових компаній

8 вересня 2023 року, 17:59

Національний банк України (НБУ) 7 вересня анулював ТДВ "СК "Гештальт Груп" і ПрАТ "СК "ІНТО" (обидві - Київ) ліцензії на провадження господарської діяльності з надання фінансових послуг.

Як повідомляється на сайті регулятора, рішення щодо СК "Гештальт Груп" ухвалено у зв'язку з тим, що структура власності страховика не відповідає вимогам законодавства України, щодо СК "ІНТО" - за невиконання рішень Національного банку про усунення порушення ліцензійних умов.

Згідно з останньою поданою "СК Гештальт Груп" звітністю, станом на 30 червня 2023 року обсяг страхових премій компанії становив 5,971 млн грн, вартість активів - 81,642 млн грн, страхові резерви - 1,952 млн грн. Частка ринку компанії за страховими преміями склала - 0,03%.

Згідно з останньою поданою СК "ІНТО" звітністю, обсяг страхових премій компанії становив 28,767 млн грн, вартість активів - 139,178 млн грн, страхові резерви - 18,028 млн грн. Частка ринку компанії за страховими преміями становила -0,2%.

НБУ підкреслює, що рішення набувають чинності 8 вересня. Представник фінансових послуг у разі анулювання йому ліцензії повинен виконувати свої зобов'язання за договорами з клієнтами щодо зазначеного в рішенні виду фінансових послуг, укладеними до дня набрання чинності рішенням про анулювання ліцензії.




Просмотров: 249
Другие новости