Компании

все компании

Кондитерська фабрика "Рошен", що належить Порошенку, збільшить статутний капітал на 0,5 млрд грн

7 вересня 2023 року, 19:07

ПрАТ "Київська кондитерська фабрика "Рошен", що входить до корпорації Roshen, збільшить статутний капітал на 33,2%, або на 500 млн грн - до 2,006 млрд грн шляхом додаткового випуску акцій.

"Фінансові ресурси, залучені від розміщення акцій, 100% будуть спрямовані з метою і за напрямками на придбання виробничого обладнання", - зазначається в повідомленні компанії в системі розкриття інформації НКЦПФР.

Згідно з ним, розміщення може призвести до зростання частки мажоритарія - дочірнього підприємства "Кондитерська корпорація "Рошен", якому на кінець першого кварталу цього року вже належало 96,9017% акцій.

З урахуванням додаткової емісії, частка мажоритарного акціонера може досягти 97,674%.

Уточнюється, що рішення про докапіталізацію ухвалили збори акціонерів, які були проведені дистанційно 21 серпня і протокол яких було складено 1 вересня.

Загалом планується випустити 2 млрд штук простих іменних акцій номіналом 0,25 грн, вони розміщуватимуться за ринковою ціною на рівні номіналу, яку було визначено оцінювачем ТОВ "АР Джі Сателіт".

Корпорація Roshen, згідно з інформацією на сайті, посідає 27 місце серед найбільших виробників кондитерських виробів у світі. Включає Київську, Кременчуцьку, дві Вінницькі кондитерські фабрики та Вінницький молочний завод, Бісквітний комплекс у Борисполі (Україна); Клайпедську кондитерську фабрику (Литва) та фабрику Bonbonetti Choco (Угорщина). Виробнича діяльність Липецької фабрики (РФ) зупинена з 1 квітня 2017 року.

Корпорація виробляє близько 320 видів кондитерських виробів. Загальний обсяг виробництва становить близько 300 тис. тонн продукції на рік.

Мережа фірмових магазинів Roshen в Україні налічує близько 70 магазинів у різних регіонах країни.

Перший відкрився 2009 року в Києві.У 2022 році ПрАТ "Київська кондитерська фабрика "Рошен" отримала 984 тис. грн чистого збитку порівняно з 25,779 млн грн прибутку роком раніше, виручка підприємства скоротилася з 979,286 млн грн до 903,195 млн грн.Кінцевим бенефіціаром підприємства є син екс-президента України Петра Порошенка Олексій.


теги: Рошен



Просмотров: 384
Другие новости