Компании

все компании

Одеський Інститут Філатова отримав від БФ "Коло" нові авто

24 серпня 2023 року, 00:40
Благодійний фонд "Коло" забезпечив транспортом два соціальні проєкти, які реалізує Інститут очних хвороб і тканинної терапії ім. В.П.Філатова Національної академії медичних наук України (Одеса). В.П.Філатова Національної академії медичних наук України (Одеса).

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в інституті, фонд надав транспорт для реалізації проєкту "Збережемо зір", у рамках якого бригада лікарів-офтальмологів інституту щотижня виїжджає до населених пунктів регіону, щоб оглянути пацієнтів безпосередньо в місцях їхнього проживання. Це допомагає вчасно виявляти хвороби очей, які без своєчасної офтальмологічної допомоги можуть призвести до інвалідності та навіть сліпоти.



Другий проєкт, подальша реалізація якого стала можлива завдяки наданому транспорту - "Хочу бачити". Проєкт працює близько 15 років, у його рамках фахівці Інституту регулярно виїжджають до відділень із виходжування недоношених пологових будинків і оглядають недоношених новонароджених на предмет виявлення в них ретинопатії недоношених. Це важке захворювання очей, в основі якого - незрілість очних структур, зокрема сітківки, у момент передчасного народження дитини. Своєчасна діагностика та надана висококваліфікована допомога дають змогу врятувати дітей від незворотної сліпоти.



"Для обох бригад величезною проблемою була відсутність відповідного транспорту. Бригада проєкту "Збережемо зір" виїжджала на двадцятирічному автомобілі "Газель" з абсолютно неприйнятними умовами транспортування офтальмологічного обладнання. Лікарі проєкту "Хочу бачити" задіяли і власний транспорт, і орендовані благодійниками машини, і навіть громадський транспорт Одеси. Сьогодні проблеми виїзних бригад вирішені завдяки благодійному фонду "Коло", - підкреслюють в інституті.

"Лікарі та пацієнти Інституту Філатова щиро дякують за надану допомогу Благодійному фонду "Коло", його директору Олені Кривенко, волонтерці фонду Марії Котвицькій та Генеральному продюсеру Ukrainian Fashion Week, волонтеру Володимиру Нечипоруку", - підкреслили в інституті.

По материалам: Інтерфакс-Україна





Просмотров: 448
Другие новости