Компании

все компании

Греція підтримує набуття Україною членства в НАТО

22 серпня 2023 року, 11:08
Грецька Республіка підтримує набуття Україною членства в НАТО, коли члени Альянсу дійдуть згоди та будуть виконані умови, як зазначено в декларації Вільнюського саміту НАТО, ідеться у Спільній декларації України та Греції щодо євроатлантичної інтеграції України.

Згідно з текстом документа, Україна та Грецька Республіка вітають значні досягнення України в просуванні на шляху євроатлантичної інтеграції, зокрема щодо досягнення сумісності з НАТО, яку демонструють українські Збройні Сили на полі бою, а також підтверджують свою прихильність до зміцнення спільних зусиль на підтримку інтеграції України до Альянсу та імплементації стандартів НАТО.

Зазначається, що Греція продовжуватиме підтримувати потужну та ефективну політичну й матеріальну підтримку України з боку Альянсу, спрямовану на забезпечення спроможності України ефективно захищати свою територію на суші, на морі та в повітрі.

Грецька Республіка продовжуватиме надавати військову, технічну, оборонну та гуманітарну підтримку Україні, а також зобов'язується брати участь разом із міжнародними організаціями, союзниками та партнерами у відновленні та відбудові України після війни.

Греція підтримує набуття Україною членства в НАТО, коли члени Альянсу дійдуть згоди і будуть виконані умови, як зазначено в декларації Вільнюського саміту НАТО.

Крім того, сторони декларують, що безпека України є життєво важливою для стабільності євроатлантичного регіону, та повністю підтримують Раду "Україна-НАТО" як майданчик для подальшого посилення та розширення поточного співробітництва з метою сприяння реалізації шляху України до євроатлантичної сім'ї.

Своєю чергою, наголошується, що Україна високо цінує всю важливу практичну допомогу, що надається Грецькою Республікою та народом Грецької Республіки з метою зміцнення обороноздатності України.

З повним текстом Спільної декларації можна ознайомитися на сайті Офісу президента України.




Просмотров: 196
Другие новости