Компании

все компании

"Кернел" із рекордною врожайністю завершує збирання ранніх зернових культур

17 серпня 2023 року, 15:40
Агрохолдинг "Кернел", один із найбільших в Україні, з рекордною врожайністю завершує збирання ранніх зернових культур, під які відведено 70 тис. га, повідомила прес-служба агрохолдингу.

"Цього року врожайність озимої пшениці залежно від регіону розміщення кластера становила від 5,8 до 7,3 тонна/га. Середньозважена врожайність майже на 70% вища за показник минулого року", - повідомив агрохолдинг у Facebook.

За інформацією "Кернела", на післязбиральних площах впроваджуються програми біологізації землеробства. Для підтримки біорізноманіття та поліпшення родючості ґрунтів на 22 тис. га вже посіяно покривні культури.

Зазначається, що агрономічні підрозділи агрохолдингу продовжують випробування та дослідження ефективності використання різних сумішей покривних культур, щоб оцінити їхній вплив на фізико-хімічні характеристики, мікробіологічну активність ґрунту та фітосанітарний стан полів.

Агрохолдинг "Кернел" до війни посідав перше місце у світі з виробництва соняшникової олії (близько 7% світового виробництва) та її експорту (близько 12%). Є одним з найбільших виробників і продавців бутильованої олії в Україні. Крім того, займається вирощуванням агропродукції та її реалізацією.

Найбільший співвласник "Кернела" через Namsen Ltd. - український бізнесмен Андрій Веревський, який цього року в рамках викупу і делістингу агрохолдингу з Варшавської фондової біржі збільшив свою частку з 41,3% до 74,05%.

Чистий прибуток "Кернела" за дев'ять місяців 2023 ФР (липень-2022 - березень 2023 року) зріс на 36% - до $437 млн за падіння виручки на 45% - до $2,715 млрд.




Просмотров: 266
Другие новости