Компании

все компании

Бюро економічної безпеки в Одеській області скерувало до суду справу про підроблені парфуми на 115 млн грн

4 серпня 2023 року, 12:25

Детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки в Одеській області завершили досудове розслідування за фактом масштабного нелегального виробництва та збуту підробленої парфумерії. Загальна вартість арештованого майна сягає 115 млн грн. Справу з обвинувальним актом скеровано до суду.

 

У березні 2023 року детективи Бюро викрили в Одесі масштабне виробництво повного циклу контрафактної парфумерної продукції відомих світових брендів. Було проведено 22 обшуки на об’єктах виробництва, складах, точках реалізації та за місцями проживання причетних осіб. Вилучено понад 50 тисяч флаконів контрафактної парфумерії відомих світових брендів та обладнання, що забезпечувало масове виробництво: автоматизовану установку для розливу та змішування рідин, друкарський верстат, ємності з концентратами та сировиною, поліграфію, пакувальну плівку, тару. Також, слідство встановило, що тара була доставлена на виробництво із сусідньої країни.

У ході досудового розслідування 11 фігурантам було обрано запобіжний захід у вигляді застави. Збитки, нанесені державі,  погашено частково, у розмірі 1,2 млн грн. 

За підробку парфумів кожному учаснику організованої групи було повідомлено про підозру. Організатор підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 209 КК України (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) та ч. 3 ст. 229 КК України (незаконне використання знаків для товарів, що завдало матеріальної шкоди в особливо великому розмірі, вчинене організованою групою). Десятьом членам вказаної групи повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 229 КК України (незаконне використання знаків для товарів, що завдало матеріальної шкоди в особливо великому розмірі, вчинене організованою групою).

Фігуранти реалізовували готову продукцію по всій Україні. Підроблені парфуми продавали оптовими партіями та у роздріб через інтернет-сайти, телеграм-канали та у торгових точках ринку «7 кілометр».

«У провадженні нашого Теруправління перебувають декілька справ щодо дотримання правил використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування.  До прикладу, нещодавно нами було припинено масове виробництво контрафактної побутової хімії відомих світових брендів. Вилучено понад 18 тис. літрів миючих засобів та сировину на 52,8 млн грн. Слідство триває. Адже захист легального бізнесу та міжнародних компаній, які працюють та сплачують податки на території нашої держави, - серед наших пріоритетів», - прокоментував керівник теруправління  БЕБ в Одеській області Сергій Мунтян.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки в Одеській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань Національної поліції України та процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури.


По материалам: https://esbu.gov.ua





Просмотров: 235
Другие новости