Компании

все компании

"Талібан" закликає Світовий банк перезапустити і завершити проекти в Афганістані

1 серпня 2023 року, 22:44
Рух "Талібан", що контролює Афганістан, закликав Світовий банк перезапустити та завершити проєкти, що фінансувалися цією організацією та наразі є наполовину завершеними.

Так канцелярія заступника прем'єр-міністра талібів з економічних питань відреагувала на нещодавній звіт СБ про економічну ситуацію в Афганістані.

"Щодо економічного становища Афганістану 31 липня 2023 року Світовий банк опублікував звіт. У цьому звіті відзначено позитивні зрушення в економічній ситуації в Афганістані. Ісламський Емірат Афганістан (так називають таліби свій уряд) високо оцінює звіти, які є позитивними та сповненими реальності щодо економічного становища Афганістану, і вважає, що весь досягнутий прогрес має бути показаний світові та не ігноруватися", - ідеться в заяві, опублікованій на підконтрольних руху ресурсах.

"Рівень інфляції знизився порівняно з попередніми місяцями, збільшилося виробництво харчових продуктів, зросла вартість афганської валюти по відношенню до іноземних валют, відбулося зниження цін на продовольчі та непродовольчі товари", - наголошується в документі.

Серед інших досягнень талібів за майже дворічне правління називаються прогрес у банківській системі та надання пільг, особливо для комерційних компаній, збільшення рівня експорту, імпорту та національних доходів, заробітної плати державних службовців, що виплачується на регулярній основі, а населенню пропонуються якісні медичні послуги.

"Ісламський Емірат вважає, що якщо міжнародне співтовариство налагодить позитивну взаємодію, зніме обмеження та звільнить заморожені кошти Афганістану, то країна доб'ється значного прогресу в економічному секторі поряд з іншими галузями", - заявляє канцелярія віцепрем'єра талібів.

Водночас таліби закликали всі міжнародні організації "показати прогрес, який з кожним днем досягається в Афганістані", щоб "світ був у курсі реальної ситуації в Афганістані та досягнутого прогресу".




Просмотров: 654
Другие новости