Компании

все компании

JD.com представив нову АІ-модель для вирішення бізнес-завдань

16 липня 2023 року, 16:38
Китайський інтернет-рітейлер JD.com Inc. на своєму технологічному саміті JDDiscovery представив велику мовну модель ChatRhino, призначену для роботи зі штучним інтелектом (ШІ), ідеться в повідомленні компанії.

ChatRhino має 100 млрд параметрів і покликана вирішувати завдання в таких секторах, як роздрібна торгівля, логістика, фінанси та охорона здоров'я. Попередні моделі компанії - K-PLUG і Vega - мали відповідно 1 млрд і 10 млрд параметрів.

На першому етапі ритейлер використовуватиме нову модель для власних потреб, зокрема у сферах електронної торгівлі, логістики та маркетингу, а в першому півріччі 2024 року зробить її доступною корпоративним клієнтам, пише Bloomberg з посиланням на голову технологічного комітету JD.com, президента JD Cloud Цао Пена.

"Ми хочемо використовувати свою модель для створення цінності в бізнесі. Не варто використовувати ШІ-моделі тільки для чатів і малювання", - наводить агентство слова Цао Пена.

Напередодні Financial Times повідомила, що американська Meta готується випустити комерційну версію ШІ-моделі LLaMA.

Тим часом Alibaba Cloud, що належить Alibaba Group Holding, у квітні представила мовну модель Tongyi Qianwen. СNBC називав технологію аналогом популярного чат-бота ChatGPT.

По материалам: Bloomberg





Просмотров: 354
Другие новости