Компании

все компании

АМКР завершив будівництво нового трубопроводу для водопостачання міста

15 липня 2023 року, 15:11
Криворізький гірничо-металургійний комбінат ПАТ "ArcelorMittal Кривий Ріг" (АМКР, Дніпропетровська обл.) завершив будівництво нового трубопроводу для водопостачання міста і повного покриття виробничих потреб.

Згідно з прес-релізом компанії в п'ятницю, після руйнування Каховської ГЕС і обміління водосховища "ArcelorMittal Кривий Ріг" проклав нову водну артерію в місті. Це дасть змогу постачати воду з річки Інгулець і наповнювати Південне водосховище на рівні близько 3000 куб. м на годину.

Підприємство забезпечило перекидання води реверсом через власні мережі водопостачання, а також побудувало нову насосну станцію і трубопровід довжиною 5 км.

Завдяки цьому проєкту виробничі процеси будуть забезпечені водою в повному обсязі, а населення Кривого Рогу вже зараз отримає до 30% необхідного обсягу води - це 80-90 тис. куб. м води на добу.

Генеральний директор "ArcelorMittal Кривий Ріг" Мауро Лонгобардо зазначив, що будівництво нового водогону з використанням наявної на підприємстві системи водопостачання - один із чотирьох проєктів, які після підриву Каховської дамби швидко впроваджуються в місті для вирішення проблем забезпечення водою.

"Компенсуючи відсутність Каховського водосховища, наш новий трубопровід забезпечить близько третини необхідного обсягу води для жителів міста, а також закриє виробничі потреби підприємства. Цей проєкт - результат впровадження складних технологічних рішень і чергове свідчення того, що команда АМКР - це міцний сплав професіоналізму, досвіду та унікальних знань. З огляду на поточну кон'юнктуру ринку рівень виробництва поки що залишиться без змін, але нова система водопостачання дає нам усі шанси для збільшення виробництва основних видів продукції", - сказав Лонгобардо, якого цитує прес-служба.

У пресрелізі уточнюється, що проєкт будівництва нового трубопроводу передбачав укладання труб діаметром до 1000 мм, поглиблення в місці забору води до 6 м, проведення ліній енергопостачання, встановлення підстанцій для забезпечення роботи двох насосів, а також благоустрій території та зручного проїзду. Цілодобове будівництво тривало 20 днів, участь у ньому брали працівники "ArcelorMittal Кривий Ріг" і підрядні організації: "Українська гірничо-металургійна компанія" та будівельна компанія "Ольвія".

"ArcelorMittal Кривий Ріг" також є учасником ще одного проєкту із забезпечення водою міста - перекидання води з КРЕЗівського водосховища (водосховище на річці Саксагань у межах міста Кривий Ріг, КРЕЗ - Криворізька районна електрична станція - ІФ), яке реалізується коштом обласного та міського бюджетів.

Пресслужба нагадує, що після підриву ворогом Каховської дамби "ArcelorMittal Кривий Ріг" призупинив виплавку сталі та виробництво прокату, щоб зменшити споживання води в критичних умовах. У червні робота фактично всього обладнання, що охолоджується водою, була тимчасово припинена. Наразі на підприємстві працюють одна доменна піч, чотири прокатних стани, конвертерний цех і одна МБЛЗ.

"ArcelorMittal Кривий Ріг" - найбільший виробник сталевого прокату в Україні. Спеціалізується на випуску довгомірного прокату, зокрема, арматури і катанки.

ArcelorMittal володіє в Україні найбільшим гірничо-металургійним комбінатом "ArcelorMittal Кривий Ріг" і низкою малих компаній, зокрема, ПАТ "ArcelorMittal Берислав".




Просмотров: 543
Другие новости