Компании

все компании

Золото продовжує дорожчати на світових біржах

11 липня 2023 року, 19:51

Ціни на золото піднімаються у вівторок на тлі зниження курсу долара і прибутковості держоблігацій США на очікуваннях публікації даних про американську інфляцію.

Котирування серпневих контрактів на золото на нью-йоркській біржі Comex до 18:52 кв підвищилися на 0,27%, до $1936,2 за тройську унцію.

Нові дані про інфляцію в США будуть оприлюднені в середу. Опитані Trading Economics аналітики в середньому прогнозують, що темпи зростання споживчих цін у найбільшій економіці світу минулого місяця сповільнилися до 3,1% з 4% у травні.

Базова інфляція (індекс CPI Core, що не враховує ціни на паливо і продукти харчування), тим часом, становила 5,3% у травні, і в червні прогнозується зниження показника до 5%.

Напередодні виходу статданих доларовий індекс знижується на 0,1%, а прибутковість 10-річних US Treasuries опускається на 1,5 базисного пункту, до 3,986%.

"Ми спостерігаємо зниження прибутковості держоблігацій на початку тижня, оскільки інвестори чекають падіння інфляції в червні, - сказав аналітик StoneX Фавад Разакзада. - Це трохи підвищило порівняльну привабливість золота щодо бондів".


теги: золото



Просмотров: 397
Другие новости