Компании

все компании

Kering придбала виробника елітної парфумерії Creed за EUR3,5 млрд

11 липня 2023 року, 10:00
Французька холдингова компанія Kering SA, що володіє відомими модними брендами, заплатила EUR3,5 млрд за купівлю виробника преміальної парфумерії Creed, пише Financial Times з посиланням на інформовані джерела.

Угода була анонсована в червні, проте сума офіційно не розголошувалася.

Джерела зазначили, що обсяг угоди було вирішено не розкривати, щоб не розголошувати високі показники рентабельності Creed. За їхніми словами, за 12 місяців по кінець березня показник EBITDA компанії склав близько EUR150 млн, при цьому Kering повідомляла, що виручка компанії перевищила EUR250 млн за вказаний період. Відповідно, рентабельність за цим показником становить понад 50%.

Виходячи з наведених вище оцінок, вартість Creed була оцінена в 23х EBITDA, що відображає силу бренду і дефіцит доступних для придбання активів у сегменті люксової парфумерії та косметики, кажуть аналітики. Мультиплікатор загалом відповідає середнім показникам для угод у цьому сегменті.

Creed була заснована 1760 року Джеймсом Генрі Крідом у Лондоні і спочатку займалася пошиттям одягу для європейської знаті. У середині 19-го століття компанія переїхала до Франції і зайнялася виробництвом парфумів. Серед її клієнтів - британський монарх Карл III, а найпопулярнішим брендом парфумів є чоловічий парфум Creed Aventus.

Інвесткомпанія BlackRock придбала мажоритарну частку в Creed 2020 року через свій фонд Long Term Private Capital.

По материалам: Financial Times





Просмотров: 239
Другие новости