Компании

все компании

Польський Гданськ збільшує потужності для прискорення перевалки українського зерна

6 липня 2023 року, 12:33
Порт "Гданськ" (Польща) в очікуванні збільшення вантажопотоку з українським зерном урожаю-2023 збільшить кількість тентів і силосів, щоб наростити перевалочні потужності на 0,5 млн тонн на місяць, що дасть змогу перевалювати 5,8 млн тонн на рік зернових, повідомив президент порту Лукаш Маліновський.

"Загалом за минулий рік портові термінали перевантажили загалом трохи більше ніж 1,9 млн тонн зерна", - цитує його польське видання pap.pl.

Маліновський наголосив, що таке рішення ухвалено у зв'язку з прогнозами польських аналітиків, які очікують на ще більший вал зернових, що відправлятиметься з польських портів.

"Тільки з січня по кінець травня обсяг перевалки зерна в порту становив близько 1,1 млн тонн", - констатував Малиновський.

За його інформацією, наразі пропускна здатність основних зернових терміналів у порту "Гданськ" становить 300 тис. тонн на місяць, а потужність зберігання - 126 тис. тонн. Розвиток портових потужностей практично на 70% дасть змогу наростити транспортування зерна найближчим часом. Це дасть змогу в пікові періоди дістатися до порту 1500 фурам із зерном.

Порт "Гданськ" поступово збільшує кількість паркувальних місць. Загалом тут уже 780 паркувальних місць. До середини липня їхня кількість зросте до 970, повідомив Маліновскі.

Президент порту також наголосив, що завдяки rakoraf (пристроям для відбору проб зерна, призначеного для експорту - ІФ), на трьох автостоянках у межах кордонів порту "Гданськ" можна буде перевірити якість зерна.

Як повідомлялося, до 15 вересня 2023 року рішенням Європейської Комісії запроваджено заборону на імпорт українського зерна до п'яти прифронтових країн: Польщі, Болгарії, Угорщини, Румунії та Словаччини.




Просмотров: 183
Другие новости