Компании

все компании

ОГХК відновив роботу Іршанського ГЗК

6 липня 2023 року, 15:06
ПрАТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" (ОГХК), в управління якого передано Вільногірський гірничо-металургійний комбінат (ВГМК, Дніпропетровська обл.) та Іршанський гірничо-збагачувальний комбінат (ІГЗК, Житомирська обл.), відновив роботу ІГЗК після тривалого простою з жовтня минулого року.

Згідно з прес-релізом компанії, ІГЗК відновлює свої потужності.

При цьому наголошується, що 5 липня запрацювала збагачувальна фабрика філії №3, збагачення чорнового концентрату відбуватиметься за допомогою сухої схеми.

За зміну працівники ІГЗК випустили 220 тонн ільменітового концентрату.

Заступник голови правління ОГХК Димитрій Каландадзе пояснив, що запустити ІГЗК після тривалого простою було пріоритетним завданням для компанії.

"Ми знаємо, як це було важливо для наших працівників на філії. Сьогодні частина з них уже на своїх робочих місцях. Нині ми стоїмо на порозі глобальних світових змін у титановій промисловості, де ОГХК, як і державна компанія, має всі шанси посісти провідні позиції та назавжди витіснити РФ з міжнародного ринку. Переконаний, що запуск ІГЗК - гарний сигнал для міжнародних партнерів, і сподіваюся, що вже до кінця року ми зможемо вийти на стабільні показники", - сказав Каландадзе, якого цитує пресслужба.

Раніше повідомлялося, що ОГХК планує відновити роботу Іршанського ГЗК і вивести філію на довоєнний рівень виробництва до кінця 2023 року. Водночас компанія веде активні переговори про продаж західним партнерам продукції ІГЗК і планує збагачення ільменітового концентрату до кінця поточного року на рівні 18 тис. тонн на місяць.

ДП "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" розпочало фактичну діяльність із серпня 2014 року, коли уряд України ухвалив рішення про передачу йому в управління майнових комплексів Вільногірського гірничо-металургійного комбінату (ВГМК, Дніпропетровська обл.) та Іршанського гірничо-збагачувального комбінату (ІГЗК, Житомирська обл.). Раніше ці комбінати були в оренді у структур Фірташа. Потім підприємство було перетворено на ПАТ, а після - на ПрАТ.

Уряд у серпні 2016 року вніс ОГХК до списку компаній, що підлягають приватизації у 2017 році. Її терміни кілька разів відкладали, а конкурс двічі зривався.

ОГХК раніше реалізовувала продукцію більш ніж у 30 країн світу і була одним з найбільших у світі виробників титанової сировини, займаючи 4% світового ринку. Компанія видобуває титанову руду.

теги: ОГХК, ІГЗК



Просмотров: 250
Другие новости