Компании

все компании

Meta у четвер запустить аналог Twitter

4 липня 2023 року, 14:18
Американська Meta в четвер планує запустити сервіс мікроблогів Threads, пише The Wall Street Journal.

У магазині додатків App Store вже з'явилася сторінка Threads, де його заявлено як "додаток Instagram для текстових бесід". За даними WSJ, там також було зазначено, що запуск застосунку очікується в четвер. Очікується, що Threads задіє базу користувачів Instagram.

Експерти в галузі соціальних мереж, думку яких наводить газета, вважають новий додаток значущим конкурентом Twitter. "На мій погляд, у сфері мікроблогів дійсно з'явиться новий великий гравець, але далеко не факт, що переможцем буде Meta", - наводить WSJ слова головного директора з продуктів Mozilla, колишнього топ-менеджера Twitter і Meta Стіва Тейшейри.

Mozilla критикувала підходи великих технологічних компаній до управління соцмережами і називала індустрію недієздатною. На думку Тейшейри, брак довіри з боку користувачів може негативно позначитися на популярності Threads.

За прогнозами Insider Intelligence, рекламні доходи Twitter 2023 року становитимуть $3 млрд. Звітність за 2022 рік не публікували, оскільки компанія стала приватною. 2021 року соцмережа отримала $4,51 млрд.

Виручка сервісу мікроблогів Meta має бути не меншою, вважає продакт-менеджер, який працює в Кремнієвій долині і є екс-співробітником Meta, Pinterest і Twitter, Саянтан Мукхопадх'яй, чию точку зору наводить видання. У Meta більше користувачів і рекламодавців, а її рекламні інструменти та продукти ефективніші, завдяки чому вона напевно зможе показувати дорожчу рекламу користувачам, коло яких ширше, зазначає експерт.

Якщо запуск Threads дійсно відбудеться в четвер, це може стати ідеальним моментом для того, щоб виграти від негативної реакції користувачів щодо Twitter, вказує MarketWatch. У понеділок Twitter оголосила, що зробить платним популярний інструмент TweetDeck, чим викликала масове невдоволення користувачів.

Раніше повідомлялося, що Meta веде переговори для залучення телеведучої Опри Вінфрі та Далай-лами в якості користувачів нового додатка, якому всередині компанії присвоїли кодову назву "Project 92".

По материалам: The Wall Street Journal


теги: Twitter, Meta



Просмотров: 285
Другие новости