Компании

все компании

Кабмін України дозволив оплату участі в міжнародних виставках

2 липня 2023 року, 14:20
Кабінет міністрів України знову розширив список послуг, для імпорту яких український бізнес може купувати валюту, додавши до нього, зокрема, участь у міжнародних виставках для представлення української продукції та вивчення передових світових технологій виробництва, а також консультаційними послугами у сфері інформаційних технологій.

Як повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук у Телеграм, відповідні зміни Кабінет міністрів вніс на засіданні в п'ятницю до постанови від 24 лютого 2022 року №153 "Про окремі питання забезпечення здійснення імпорту".

Згідно з нею, Нацбанку також рекомендовано забезпечити здійснення переказів під час оплати послуг із розроблення та адаптації дизайну пакування харчових продуктів і з утилізації невикористаних інгредієнтів виробництва харчових продуктів, а також під час оплати членських внесків до міжнародної організації RIPE NCC і до комісії зі збереження морських живих ресурсів Антарктики (ККАМЛР).

Раніше уряд дозволяв оплату участі тільки в конкретних міжнародних виставках, безпосередньо вказуючи їх у постанові.

Як повідомлялося, НБУ обмежив валютні платежі за кордон з початку повномасштабної війни Росії проти України. При цьому центробанк дозволив оплату тільки за переліком критичного імпорту, який затвердив Кабмін. На засіданні 7 липня 2022 року уряд скасував перелік критичного імпорту товарів, однак зберіг перелік критичного імпорту послуг, однак згодом уже кілька разів його розширював.




Просмотров: 272
Другие новости