Компании

все компании

Нацбанк зобов'язав страховиків "Грінвуд Лайф Іншуранс" і "Альфа Страхування" усунути порушення

30 червня 2023 року, 09:01
Національний банк України (НБУ) застосував захід впливу до СК "Грінвуд Лайф Іншуранс" і СК "Альфа Страхування" (обидві - Київ) у вигляді зобов'язання вжити заходів щодо усунення порушення до 17 липня 2023 року, повідомляють на сайті регулятора.

"Заходи впливу застосовано у зв'язку з невиконанням вимог пунктів 1 та 11 постанови правління НБУ "Про особливості застосування процедур реєстрації та ліцензування учасників ринку небанківських фінансових послуг у період дії воєнного стану...", - йдеться в повідомленні на сайті регулятора.

Згідно з документом, ідеться про письмові запевнення компаній Нацбанку про відповідність прямих і кінцевих власників істотної участі вимогам регулятора щодо фінансового/майнового становища, документах для оцінки такого становища та подальших відповідях на запит НБУ.

ПрАТ "Грінвуд Лайф Іншуранс" працює на українському ринку страхування життя з 2007 року як правонаступник страхової компанії "Гарантія Життя". Компанія є частиною фінансово-інвестиційного холдингу Green Globe Enterprises INC (США, Нью-Йорк), який здійснює свою діяльність на території країн Європи, Азії, Америки.

СК "Альфа Страхування" заснована 2000 року. НБУ 5 грудня 2022 року застосував до СК "Альфа Страхування" захід впливу у вигляді тимчасового зупинення ліцензій на надання фінансових послуг. У зв'язку з невідповідністю компанії вимогам Положення про ліцензування та реєстрацію постачальників фінансових послуг та умов провадження ними діяльності з надання фінансових послуг..., а саме вимогам до ділової репутації постачальників фінансових послуг.




Просмотров: 211
Другие новости