Компании

все компании

Київ запровадив плату за громадський транспорт для учнів із 1 липня до 31 серпня

27 червня 2023 року, 17:53
Проїзд у громадському транспорті для учнів в установах середньої освіти в столиці буде платним з 1 липня до 31 серпня, на період канікул знижка на поїздки становитиме 75% за проїзними, повідомляє Київська міська державна адміністрація.

"Згідно з рішенням Київради, безоплатний проїзд та проїзд із частковою оплатою надається учням закладів загальної середньої освіти Києва лише в період навчального року та період річного оцінювання - з 1 вересня до 1 липня наступного року. Також згідно з рішенням Київради, з 1 липня до 31 серпня за проїзд у міському громадському транспорті на загальних підставах мають платити курсанти вищих військових навчальних закладів міста Києва", - ідеться в повідомленні, опублікованому в телеграм-каналі у вівторок.

Для того, щоб придбати проїзний квиток зі знижкою в 75% через застосунок "Київ Цифровий", потрібно додати учнівський квиток до акаунта, ввівши при цьому номер учнівського квитка та пін-код. Після цього потрібно натиснути "Купити проїзний".

Для поповнення проїзного через термінал самообслуговування, необхідно ввести номер учнівського, що розміщений під штрих-кодом, або вставити картку в картрідер, обрати необхідний проїзний і натиснути "Поповнити". Пільговий тариф для учнівських квитків буде застосовано на проїзні, які діють у межах місяця/другої половини місяця.

Окрім цього, можна придбати на учнівський одноразові поїздки, однак тоді не будуть передбачені окремі знижки для учнів.

Учнівські можна поповнити в касах метро ("Видубичі 1", "Почайна 1", "Вокзальна"), на сайті та в додатку EasyPay, а також на сайті Головного інформаційного-обчислювального центру (КП "ГІОЦ").




Просмотров: 328
Другие новости