Компании

все компании

Долар дорожчає до євро, ієни та фунта

23 червня 2023 року, 12:34
Долар США зміцнюється в п'ятницю на тлі загального зниження апетиту до ризику на світових ринках в умовах триваючого посилення грошово-кредитної політики світовими центробанками.

Розрахований ICE індекс, що показує динаміку долара відносно шести валют (євро, швейцарський франк, ієна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), додає 0,27%, ширший WSJ Dollar Index - 0,28%.

Пара євро/долар за даними на 9:05 кв у п'ятницю торгується на рівні $1,0934 порівняно з $1,0956 на закриття попередньої сесії.

Курс фунта опустився до $1,2713 з $1,2746 напередодні.

Банк Англії в четвер збільшив базову процентну ставку на 50 базисних пунктів (б.п.) - до 5% річних і дав зрозуміти, що може продовжити її підвищення в разі збереження стійкого інфляційного тиску.

Судячи з котирувань ф'ючерсів на рівень ставки Банку Англії, трейдери чекають її підйому вище 6% до лютого 2024 року, зазначає Trading Economics.

Норвезький ЦБ 22 червня також підняв ставку на 50 б.п., Швейцарський національний банк - на 25 б.п.

Голова Федеральної резервної системи (ФРС) Джером Пауелл, який виступав у четвер у банківському комітеті Сенату, дав зрозуміти, що американський ЦБ може підняти ставку цього року ще двічі.

Вартість долара в парі з ієною підвищилася під час торгів до 143,35 ієни проти 143,11 ієни напередодні.

Дані міністерства внутрішніх справ і комунікацій Японії, опубліковані в п'ятницю, засвідчили ослаблення темпів зростання споживчих цін у країні в травні до 3,2% у річному вираженні з 3,5% місяцем раніше.

Підйом цін без урахування свіжих продуктів харчування (ключовий показник, що відстежується Центробанком країни) минулого місяця сповільнився до 3,2% з квітневих 3,4%.

Показник залишається вищим за цільовий рівень Банку Японії у 2% вже 14 місяців поспіль, проте інфляція послаблюється, незважаючи на збереження ультрам'якої грошово-кредитної політики в країні.




Просмотров: 220
Другие новости