Компании

все компании

"Укрфінжитло" уклало меморандум з J.P. Morgan і Alvarez & Marsal

22 червня 2023 року, 19:26
ПрАТ "Українська фінансова житлова компанія" ("Укрфінжитло") уклало меморандум про співпрацю з американською фінансовою групою J.P. Morgan і європейським дочірнім підрозділом консалтингової компанії Alvarez & Marsal для розвитку іпотеки в Україні.

Відповідний меморандум підписано сторонами на Ukraine Recovery Conference у Лондоні (URC2023), повідомила пресслужба "Укрфінжитло".

Згідно з повідомленням, J.P. Morgan надаватиме "Укрфінжитлу" консалтингову допомогу з питань процедур і порядку врегулювання випуску облігацій, забезпечених іпотекою, у країнах Європейського союзу, а також практичні рекомендації щодо залучення фінансування від іноземних інвесторів.

Зі свого боку Alvarez&Marsal, крім консультаційної допомоги, допоможе проаналізувати структуру "Укрфінжитло" і підібрати оптимальні моделі фінансування bridge financing. Крім того, співпраця з компанією передбачає в майбутньому можливість залучення коштів від міжнародних фінансових організацій і зарубіжних інвесторів для потреб іпотечного кредитування в Україні.

"єОселя" - інноваційний продукт для фінансової сфери в Україні. Повна цифровізація процесу заявки, зручність і нульова толерантність до корупції дає змогу співпрацювати з відомими світовими компаніями. Залучення іноземних партнерів до розвитку ринку іпотечного кредитування в Україні дасть змогу його масштабувати та зробити більш прозорим, що суттєво сприятиме якісному відновленню нашої країни. Вірю, результати нашої співпраці не змусять на себе чекати", - цитується в прес-релізі голова правління ПрАТ "Укрфінжитло" Євген Мецгер.

Як повідомлялося, за програмою "єОселя" вже видано понад 1,3 тис. кредитів на 1,8 млрд грн.

Програма доступного іпотечного кредитування "єОселя" працює з жовтня 2022 року. На пільгову іпотеку під 3% річних терміном до 20 років із початковим внеском від 20% вартості житла можуть претендувати військовослужбовці-контрактники ЗСУ, працівники сектору безпеки і оборони, медпрацівники, педагоги, наукові співробітники.

Наприкінці 2022 року уряд докапіталізував "Укрфінжитло" на 30 млрд грн за рахунок випуску облігацій внутрішньої держпозики. За словами віцепрем'єрки - міністерки економіки Юлії Свириденко, такого фінансування буде достатньо, щоб у 2023 році видати 12-15 тис. іпотечних кредитів.

Наразі банками-партнерами програми є Ощадбанк, Глобус банк, ПриватБанк, Укргазбанк і Sky Bank.

Раніше Мінекономіки анонсувало, що вже 2023 року планується збільшити перелік категорій громадян, які зможуть отримати позику на власне житло. Вони зможуть взяти кредит на придбання житла під 7% річних. В уряді розраховують зробити цю програму постійно діючою.




Просмотров: 283
Другие новости