Компании

все компании

Екс-глава Nissan Карлос Гон подав позов на $1 млрд

20 червня 2023 року, 17:56
Екс-глава Nissan Motor Co. Карлос Гон звернувся з позовом до японського автовиробника на суму понад $1 млрд, повідомляє агентство Bloomberg.

У позові, поданому до касаційного суду Лівану, зазначено, що звільнення з Nissan і подальший арешт Гона завдали "глибокої шкоди" його фінансам і репутації.

"Серйозні звинувачення, висунуті щодо мене, залишаться в умах людей на роки", - заявив Гон у позові. Він зазначив, що "страждатиме від звинувачень до кінця свого життя, оскільки вони матимуть стійкі наслідки, хоча засновані лише на підозрах".

Понад два десятиліття тому Гон врятував від краху Nissan, що зазнавала серйозних труднощів до отримання вливань від французької Renault. Гон був одним з архітекторів альянсу Renault-Nissan і згодом очолив як обидві компанії, так і весь альянс.

Одного з найвідоміших топ-менеджерів світового автомобілебудування затримали в Токіо в листопаді 2018 року за звинуваченням у приховуванні доходів, і він майже чотири місяці провів в ув'язненні. Nissan ухвалила рішення звільнити Гона з посади голови ради директорів за три дні після його арешту, а в січні 2019 року йому довелося піти у відставку з посад голови ради директорів і головного виконавчого директора Renault.

У березні 2019 року Гон був звільнений під заставу в $8,9 млн, а в грудні він втік із Японії до Лівану, провернувши складну операцію. Гон вилетів із Японії до Стамбула на приватному літаку, на борт якого його пронесли в кейсі для звукової апаратури. У Стамбулі менеджера переправили на інший літак, який доправив його до Лівану.

Гон відкидає висунуті йому звинувачення і стверджує, що став жертвою змови топ-менеджерів Nissan, які бажали заблокувати злиття компанії з Renault.

По материалам: Bloomberg





Просмотров: 272
Другие новости