Компании

все компании

Садівники Польщі вимагають зупинити імпорт полуниці з України

16 червня 2023 року, 16:16
Асоціація садівників Республіки Польща звернулася до міністра сільського господарства Роберта Телуша з проханням вжити термінових заходів, щоб зупинити імпорт полуниці з України, обмежити його і згодом повністю зупинити, повідомило польське видання sad24.pl.

"У зв'язку з інформацією, що з'явилася останніми днями, про імпорт великої кількості промислової полуниці з України до Польщі, ми просили міністра сільського господарства і розвитку сільських територій втрутитися і вжити термінових заходів, щоб припинити можливу практику і її скорочення - остаточно припинити", - процитувало видання сайт Асоціації.

Польські садівники наполягають на недопущенні на ринку ситуації, аналогічної до української зернової, коли безконтрольний імпорт обвалив ринок і спричинив величезне падіння цін.

Асоціація садівників Польщі наполягає на введенні системи офіційного контролю кожної партії фруктів, що надходять у країну, за якістю, особливо на залишки засобів захисту рослин, і призупинити подальшу торгівлю товаром до отримання результатів експертизи.

По материалам: видання sad24.pl





Просмотров: 389
Другие новости