Компании

все компании

Імпорт алмазів в Індію знизився на 18%, експорт діамантів - на 28%

14 червня 2023 року, 17:15
Імпорт алмазної сировини в Індію в травні 2023 року знизився на 18% відносно даних річної давності, становивши $1,167 млрд, випливає з попередніх даних Ради зі сприяння експорту дорогоцінного каміння та ювелірних виробів Індії (Gem & Jewellery Export Promotion Council, GJEPC).

При цьому на минулорічний показник впливав різкий спад обсягів продажів російської сировини до Індії на тлі включення "АЛРОСА" до SDN list у квітні. Місяцем раніше показник імпорту був на 10% нижчим за дані квітня 2022 р.

Порівняно з квітневим результатом цього року ($1,443 млрд) імпорт у травні 2023 р. скоротився на 19%.

У фізичному вираженні обсяг імпорту в травні (8,28 млн карат) знизився на 20% до показника минулого року і на 27% до рівня квітня (11,37 млн карат).

Середня ціна ввезених до Індії алмазів у травні зросла до $140 за карат порівняно з $127/карат за підсумками квітня.

Імпорт синтетичних алмазів (lab grown) в Індію в травні також впав, його оцінюють у $52 млн порівняно зі $110 млн роком раніше.

Експорт діамантів з Індії в травні 2023 року впав на 28% до травня минулого року, до $1,723 млрд, але порівняно з квітнем ($1,32 млрд) зріс на 30%.

Експорт синтетичних діамантів із країни в травні ($139 млн) виявився на 27% нижчим за дані річної давності.

Індія є одним з основних покупців алмазів, насамперед дрібної алмазної сировини з Росії, і найбільшим у світі центром виробництва діамантів, у цій країні виготовляють 95% діамантів світу.

США в березні минулого року заборонили ввезення алмазів і діамантів з Росії, а у квітні "АЛРОСА" потрапила в SDN list. Наразі Індія може вільно експортувати діаманти, вироблені з російської алмазної сировини, в США і країни G7, якщо вони зазнають істотної обробки в індійській галузі ограновування та полірування дорогоцінних каменів.

Санкції завдають серйозної шкоди індійському центру виробництва діамантів Сурату, основним постачальником алмазної сировини для якого є російська "АЛРОСА", що контролює третину світового виробництва алмазів, повідомляло на початку червня індійське видання The Economic Times.

У Сураті працює 1 млн робітників. Оскільки американські санкції не перешкоджали постачанню алмазів до Індії, російські алмази, за даними The Economic times, продовжували надходити до Індії для ограновування і полірування, проходячи через такі торгові центри, як Антверпен і Дубай. Через брак алмазної сировини 300 тис. робітників у Сураті були відправлені у 20-денну відпустку без збереження заробітної плати. Підрозділи з обробки алмазів скоротили роботу з двох до однієї зміни, а 15-20 тис. робітників втратили роботу, повідомляло видання




Просмотров: 309
Другие новости