Компании

все компании

Узбекистан і Катар домовилися про реалізацію проектів в енергетиці, хімії, АПК на $12 млрд

6 червня 2023 року, 22:19
Узбекистан розраховує за участю катарських інвестицій реалізувати проєкти у сферах енергетики, газохімії, сільському господарстві та низці інших галузей.

Як повідомляє прес-служба президента Узбекистану, під час переговорів глави держави Шавката Мірзієєва з еміром Катару, шейхом Тамімом бін Хамадом Аль Тані, який перебуває в республіці з держвізитом, досягнуто домовленостей про спільну реалізацію інвестпроектів на суму понад $12 млрд.

"Досягнуто домовленості про участь провідних катарських компаній у реалізації великих інвестиційних проектів у сферах енергетики, газохімічної промисловості, сільського господарства, інфраструктури, логістики, туризму та інших галузях загальною вартістю понад $12 млрд", - ідеться в повідомленні.

За даними прес-служби, для підтримки перспективних проектів запропоновано провести узбецько-катарський інвестиційний форум у вересні цього року, а також розглянути питання про створення механізмів фінансування спільних проектів.

"Глави держав наголосили на важливості формування найкоротших, надійних і безпечних транспортно-логістичних коридорів, що з'єднують Центральну Азію з країнами (Перської - ІФ) затоки", - наголошується в повідомленні.

За підсумками узбецько-катарських переговорів підписано 15 документів, спрямованих на подальший розвиток і поглиблення торговельно-економічного, інвестиційного та інших сфер співробітництва. Зокрема, підписано угоди про взаємне заохочення та захист інвестицій, про уникнення подвійного оподаткування, про співпрацю у сфері трудових відносин.




Просмотров: 347
Другие новости