Компании

все компании

Золото дешевшає на побоюваннях нових підвищень ставок у США

3 червня 2023 року, 14:48
Ціни на золото знижуються в п'ятницю після виходу сильних даних з американського ринку праці, що збільшили ймовірність підвищення ключової процентної ставки на червневому засіданні Федеральної резервної системи (ФРС).

Посилення грошово-кредитної політики в США, як правило, призводить до зміцнення долара і зростання прибутковості американських держоблігацій, а обидва ці фактори негативно впливають на попит і ціни на золото.

Котирування серпневих контрактів на золото на нью-йоркській біржі Comex до 17:52 кв знизилися на 0,62%, до $1983,1 за тройську унцію. Напередодні котирування піднімалися до максимумів із середини травня, а з початку тижня ціни зросли на 0,9%.

У п'ятницю стало відомо, що безробіття в США в травні зросло до 3,7% з 3,4% попереднього місяця. При цьому більшість аналітиків очікували підвищення до 3,5%.

Водночас кількість робочих місць в американській економіці підскочила на 339 тис. замість очікуваного зростання на 190 тис.

Трейдери тепер бачать 32%-ву ймовірність підвищення ключової ставки Федрезерву на 25 базисних пунктів на червневому засіданні, за даними CME FedWatch. Напередодні шанси оцінювалися в 20%.

"Примітне зростання безробіття в травні в сукупності з уповільненням зростання зарплат може підвищити невизначеність щодо подальших дій Федрезерву", - зазначив старший ринковий аналітик Exinity Group Хан Тань. За його словами, це надає ще більшої важливості даним про травневу інфляцію, які будуть опубліковані в середині червня.

теги: США, золото



Просмотров: 456
Другие новости