Компании

все компании

Vanguard оштрафовано на $800 тис. за введення інвесторів в оману

2 червня 2023 року, 18:18
Агентство з регулювання діяльності фінансових інститутів (FINRA) оштрафувало керуючу компанію Vanguard Group на $800 тис. за введення інвесторів в оману, пише The Wall Street Journal.

За словами FINRA, Vanguard вказувала невиправдано високу очікувану прибутковість і річний прибуток дев'яти своїх фондів у 2019-2021 роках. Vanguard пояснила такі випадки технічними збоями.

Регулятор відзначив кілька випадків неправильного відображення даних. Ідеться про помилки в зазначенні прогнозної прибутковості (розбіжність в одному випадку сягала 1,8 процентного пункту), врахування припливу депозитів як підвищення ринкової вартості активів і неточності під час оцінок ефекту від спліту акцій.

Ситуація може свідчити про те, що Vanguard не справляється з активним зростанням кількості користувачів своїх цифрових інвестиційних платформ, зазначив редактор Independent Vanguard Adviser Джефф Демазо. За його словами, в останні 10 років інвестори активно вкладалися в індексні фонди Vanguard, що пропонують низькі комісійні.

"Технічні системи Vanguard явно відстають від конкурентів, - сказав він. - Компанія намагається оптимізувати витрати, і для цього доводиться йти на компроміси. Фірма відома тим, що урізає витрати на сервіси до мінімуму".

По материалам: The Wall Street Journal





Просмотров: 487
Другие новости