Компании

все компании

У Болгарії знову не можуть сформувати уряд

22 травня 2023 року, 17:29
Представниця коаліції "Громадяни за демократичний розвиток Болгарії"-"Союз демократичних сил" (ГЄРБ-СДС) Марія Габріель у понеділок повернула президенту країни Румену Радеву мандат на формування уряду, повідомляє Болгарське національне радіо.

"Папка, яку я повертаю, порожня, оскільки я не дозволю, щоб у ній були імена людей, які потрапили туди не внаслідок відкритих і чітких переговорів, а внаслідок закулісних угод", - сказала вона на зустрічі з Радєвим.

Незадовго до зустрічі з президентом Габріель провела брифінг у Національних зборах Болгарії. У ньому також узяв участь представник коаліції "Продовжуємо зміни - Демократична Болгарія" Ніколай Денков.

За словами Габріель, дві коаліції за останні 48 годин виробили формулу, засновану на розумі, а не на емоціях. Дві коаліції, зокрема, дійшли згоди про керівництво урядом на ротаційній основі. Планувалося, що перші дев'ять місяців кабінетом керував би Денков, при цьому Габріель обійняла б посаду глави МЗС, у наступні дев'ять місяців вони помінялися б портфелями.

На думку спостерігачів, ротаційне управління урядом, зокрема, послужило каменем спотикання для успішного формування кабінету.




Просмотров: 331
Другие новости