Компании

все компании

Долар США стабільний до євро, ієни та фунта

22 травня 2023 року, 14:33
Долар США стабільний до євро, ієни та фунта стерлінгів на торгах у понеділок, трейдери чекають на початок нового раунду переговорів щодо питання ліміту держборгу США.

Американський президент Джо Байден і спікер Палати представників Конгресу США республіканець Кевін Маккарті проведуть чергову зустріч у понеділок для обговорення цього питання, пише Market Watch.

У п'ятницю ключовий союзник Маккарті, конгресмен від Луїзіани Гаррет Грейвс заявив, що переговори поставлено на паузу. Він зазначив, що команда Байдена поводиться "нерозумно".

Розрахований ICE індекс, що показує динаміку долара щодо шести валют (євро, швейцарський франк, єна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), втрачає 0,03%, ширший WSJ Dollar Index - 0,01%.

Пара євро/долар за даними на 9:05 кв торгується на рівні $1,0811 порівняно з $1,0806 на закриття попередньої сесії.

Курс фунта становить $1,2442 порівняно з $1,2446 у п'ятницю.

Вартість американської валюти до ієни становить 137,95 ієни проти 137,9 ієни за підсумками попередніх торгів.

Голова Федеральної резервної системи (ФРС) Джером Пауелл заявив під час конференції Федрезерву в п'ятницю, що американський ЦБ уже істотно посилив грошово-кредитну політику і може дати собі час на оцінку раніше вжитих заходів.

"Ми пройшли довгий шлях у посиленні, і наша поточна політика є обмежувальною, - сказав Пауелл. - При цьому зберігається невизначеність щодо відкладених наслідків уже вжитих заходів, а також щодо ступеня посилення кредитних умов унаслідок нещодавньої банківської кризи".

"Зайшовши настільки далеко, ми можемо дозволити собі оцінити дані і мінливі прогнози, щоб зробити висновки", - зазначив він.

Слова Пауелла були сприйняті трейдерами як чіткий сигнал того, що ФРС може зробити паузу в циклі посилення грошово-кредитної політики.

Президент Федерального резервного банку (ФРБ) Міннеаполіса Ніл Кашкарі заявив про готовність підтримати паузу в циклі підвищення ставки на червневому засіданні Федрезерву.

"Я відкритий ідеї про те, що тепер ми можемо рухатися дещо повільніше", - сказав Кашкарі в інтерв'ю The Wall Street Journal.

Наступне засідання ФРС відбудеться 13-14 червня.

Курс долара щодо юаня піднявся під час торгів до 7,0237 юаня проти 7,0076 юаня на закриття ринку в п'ятницю. Народний банк Китаю (НБК, центробанк країни) знову зберіг базову відсоткову ставку за кредитами (LPR) терміном на один рік на рівні 3,65% річних. Ставка за п'ятирічними кредитами залишилася на позначці 4,3% річних, йдеться в повідомленні НБК.

Таким чином, китайський ЦБ не змінює ставки вже дев'ять засідань поспіль.

По материалам: MarketWatch





Просмотров: 176
Другие новости