Компании

все компании

Агрохолдинг ІМК завершив весняну посівну-2023

22 травня 2023 року, 17:24
Агрохолдинг ІМК завершив весняну посівну-2023, під яку відвів у п'яти кластерах 78,5 тис. га, з них на 46,3 тис. га посіяно кукурудзу, на решті 32,2 тис. га соняшник, повідомила прес-служба агрохолдингу.

"Через дощові та прохолодні березень і квітень весняна посівна кампанія в ІМК стартувала тільки 20 квітня. Однак нам вдалося провести цю посівну в близькі до оптимальних терміни. Цьогоріч площа під ярими культурами в ІМК дещо менша, ніж традиційно, з огляду на майже двократне збільшення посівів озимої пшениці в сівозміні-2023", - зазначили в агрохолдингу.

За повідомленням прес-служби, зміна структури посівів була продиктована військовими умовами. Посівні площі кукурудзи було скорочено на користь озимої пшениці, оскільки для сушіння кукурудзи потрібно більше газу та електроенергії. Під озиму пшеницю відведено 33 тис. га, що на 80% більше, ніж традиційно.

У коментарі Варшавській фондовій біржі президент ІМК Алекс Ліссіца повідомив, що агрохолдингу вдалося повністю забезпечити себе пестицидами і добривами на цей сезон. Основною проблемою підприємства він назвав дефіцит персоналу.

"Цього року людський фактор має особливе значення. Частина наших співробітників мобілізована і йде на фронт. З точки зору роботи в сільському господарстві нам потрібно було підготуватися до цього, зокрема, навчивши інших людей, які могли б замінити наявних членів команди", - наголосив Ліссіца.

Коментуючи продовження роботи Чорноморської зернової ініціативи, Ліссіца схвалив цей крок, але вказав на неможливість вирішити проблеми експорту української сільгосппродукції через пропускну спроможність цього коридору.

"Тільки ефективна і нормальна робота органів управління в координаційному центрі може відновити належні обсяги відвантажень", - сказав він і нагадав, що раніше російські контролери багато чого зробили для того, щоб суден з українським зерном проходило якомога менше.

ІМК спеціалізується на вирощуванні зернових, олійних культур і виробництві молока в Україні. Обробляє близько 123,3 тис. га землі в Полтавській, Чернігівській та Сумській областях. Володіє потужностями зі зберігання 554 тис. тонн зернових та олійних культур.

За підсумками 2021 року холдинг збільшив чистий прибуток у 2,5 раза порівняно з 2020 роком - до $78,71 млн, показник EBITDA - на 53%, до $110,35 млн, виручку - на 12,6%, до $181,69 млн.

ІМК є однією з 10 найбільших аграрних компаній в Україні.

У травні 2011 відбулося розміщення акцій ІМК на Варшавській фондовій біржі.




Просмотров: 395
Другие новости