Компании

все компании

Аграрні міністри Молдови, Румунії та України ведуть переговори про оптимізацію транзиту зерна

20 травня 2023 року, 13:09
Аграрні міністри Молдови, Румунії та України на онлайн-переговорах у п'ятницю домовилися про обмін інформацією щодо кількості пшениці, яка транспортуватиметься коридорами солідарності, повідомляє офіційний сайт аграрного відомства Молдови.

"Метою зустрічі трьох сторін було узгодження способу організації, щоб оптимізувати транзит зерна, яке надходить з України, щоб румунські аграрії мали змогу перевезення зерна, звільнення складів та експорту продукції нового врожаю", - йдеться в повідомленні.

За інформацією прес-служби українського міністерства, міністр агрополітики Микола Сольський приділив особливу увагу обговоренню питань транзиту українських сільгосптоварів територією Молдови та Румунії.

Тристоронній зустрічі передували переговори віце-прем'єра - міністра сільського господарства Румунії Володимира Боля з молдовським колегою Петре Деа. На них було обговорено молдовсько-румунське співробітництво в агропромисловому секторі, механізми фінансового та нефінансового стимулювання сільгоспвиробників, а також портфель проєктів, які вже реалізуються і заплановані до реалізації.




Просмотров: 324
Другие новости