Компании

все компании

Долар США зміцнюється до євро, ієни та фунта

17 травня 2023 року, 15:10
Долар США зміцнюється до євро, ієни та фунта стерлінгів на торгах у середу.

Трейдери оцінюють перебіг переговорів щодо питання підвищення ліміту держборгу США, а також висловлювання керівників Федеральної резервної системи (ФРС).

Зустріч американського президента Джо Байдена з лідерами Конгресу у вівторок дала змогу сторонам дещо просунутися в обговоренні питання стелі держборгу, але угоди досягнуто не було.

Як Байден, так і спікер Палати представників республіканець Кевін Маккарті висловили обережний оптимізм щодо потенційної угоди.

"Я вважаю, лідери Конгресу одностайні в тому, що дефолт США за боргом - це просто не варіант", - сказав Байден за підсумками зустрічі, зазначивши, що сторонам ще "є над чим попрацювати".

Маккарті зі свого боку заявив, що переговори, які відбулися у вівторок, були "трохи продуктивнішими", ніж попередні, проте розбіжності зберігаються, повідомляє Market Watch. Він, однак, вважає можливим укладення угоди до кінця цього тижня.

Розрахований ICE індекс, що показує динаміку долара відносно шести валют (євро, швейцарський франк, єна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), додає 0,19% у середу, ширший WSJ Dollar Index - 0,15%.

Пара євро/долар за даними на 9:20 кв торгується на рівні $1,0855 порівняно з $1,0866 на закриття попередньої сесії.

Президент Федерального резервного банку (ФРБ) Клівленда Лоретта Местер заявила напередодні, що вважає за необхідне знову підняти базову відсоткову ставку ФРС, оскільки інфляція, як і раніше, далека від цільового показника.

Глави ФРБ Чикаго і Атланти Остан Гулсбі і Рафаель Бостік, тим часом, дали зрозуміти, що схиляються на користь паузи в циклі посилення політики Федрезерву, пише The Wall Street Journal.

Вартість американської валюти в парі з ієною піднялася під час торгів до 136,76 ієни проти 136,38 ієни напередодні.

Курс фунта знизився до $1,2455 порівняно з $1,2486 на закриття ринку у вівторок.

По материалам: MarketWatch





Просмотров: 297
Другие новости