Компании

все компании

Аукціон із продажу права вимоги на недобудований комплекс Sky Towers у центрі Києва знову не відбувся

12 травня 2023 року, 12:29
Голландський аукціон з продажу права вимоги на недобудований комплекс Sky Towers у центрі Києва державним Укрексімбанком не відбувся через відсутність допущених учасників торгів.

Згідно з даними на сайті "СЕТАМ", стартова ціна лота становила 5,58 млрд грн.

Як повідомлялося, Sky Towers на пр.Перемоги, 13 міг стати першим українським хмарочосом, вищим за 200 м (проектна висота 214 м). Будівництво здійснювалося аж до 2015 року, проте досягло 28 поверхів за проєктних 47, після чого було зупинено. За словами директора девелоперської компанії "Агентство офісного будівництва" Олександра Дьоміна, консервацію об'єкта не проводили.

Кредитний договір з Укрексімбанком було укладено в 2007 році. У травні 2012 року KDD Group, яка опинилася у складному фінансовому становищі, уклала угоду про продаж американській Cimbrorum Holdings LLC за $202,4 млн проєкту Sky Towers і житлового комплексу "Зазим'я". Із цієї суми KDD мав отримати грошовими коштами $12 млн, тоді як решту суми становили зобов'язання, зокрема в $168,4 млн Укрексімбанку. Тоді ж банк збільшив кредитну лінію для добудови Sky Towers до $193 млн, а позичальником виступало Агентство офісного будівництва.

У 2019 році сторони підписали план фінансової реструктуризації, проте девелопер продовжував не виконувати зобов'язання. Господарський суд Києва на початку 2021 року задовольнив позов Укрексімбанку про стягнення з Агентства офісного будівництва 5,95 млрд грн боргу за кредитом на фінансування будівництва Sky Towers.

За даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізосіб-підприємців, засновником ТОВ "Агентство офісного будівництва" із зареєстрованим капіталом 442 млн грн є американська "Таккадеро трейдінг лімітед", кінцевим бенефіціаром вказано Девіда Ізраела.

Укрексімбанк створено 1992 року, єдиним власником є держава.

Згідно з даними Нацбанку України, на 1 листопада 2022 року Укрексімбанк за розміром загальних активів посідав 3-тє місце (267,423 млрд грн) серед 67 банків, що діяли в країні.




Просмотров: 327
Другие новости