Компании

все компании

Долар дешевшає до євро, ієни та фунта

4 травня 2023 року, 11:59
Долар дешевшає відносно основних світових валют у четвер на очікуваннях завершення циклу посилення грошово-кредитної політики в США.

Напередодні Федеральна резервна система (ФРС) підвищила базову процентну ставку на 25 базисних пунктів - до 5-5,25% річних. Востаннє ставка перебувала вище за позначку 5% у 2007 році.

Із прес-релізу Федрезерву за підсумками засідання зникли слова про необхідність подальшого посилення політики, які були присутні в документі, опублікованому за підсумками березневого засідання.

Глава ФРС Джером Пауелл заявив під час прес-конференції, що надалі ЦБ ухвалюватиме рішення щодо ставки від засідання до засідання, ґрунтуючись на економічних статданих. За його словами, рішення про те, чи слід Федрезерву зробити паузу в циклі посилення політики, буде ухвалено на червневому засіданні.

"Основний висновок із засідання ФРС, на мою думку, полягає в тому, що ми близькі до завершення циклу підйому ставки", - зазначає аналітик Invesco Крістіна Хупер, слова якої наводить Market Watch.

Пауелл також зазначив, що прогнози ФРС для інфляції не допускають можливості зниження ставки найближчими місяцями, на яке розраховують фінансові ринки. Проте деякі експерти вважають, що Федрезерву доведеться почати пом'якшувати політику раніше, ніж він планував.

"Жорсткість кредитних умов чинитиме тиск на економіку, - зазначає аналітик NatWest Markets по США Мішель Жирар. - ФРС може опинитися в становищі, коли їй доведеться робити монетарну політику менш обмежувальною раніше, ніж думає сьогодні Пауелл".

Європейський центральний банк (ЄЦБ) проводить засідання в четвер. Консенсус-прогноз аналітиків, який наводить Trading Economics, передбачає підйом ставок за кредитами і депозитами ЄЦБ на 25 б.п.

Пара євро/долар за даними на 9:15 кв торгується на рівні $1,1091 порівняно з $1,1065 на закриття попередньої сесії.

Розрахований ICE індекс, що показує динаміку долара щодо шести валют (євро, швейцарський франк, єна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), втрачає 0,26%, ширший WSJ Dollar Index - 0,2%.

Курс долара до ієни опустився під час торгів до 134,47 ієни проти 134,74 ієни напередодні.

Вартість фунта піднялася до $1,2593 з $1,2566.

Курс американської валюти до юаня опустився до 6,9022 юаня проти 6,9121 юаня за підсумками попередніх торгів.

По материалам: MarketWatch





Просмотров: 196
Другие новости