Компании

все компании

Киргизстан ратифікував угоду по спільному збиранні автомобілів із Узбекистаном

3 травня 2023 року, 16:14

Президент Киргизької Республіки Садир Жапаров підписав Закон «Про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів Киргизької Республіки та Урядом Республіки Узбекистан про співпрацю з організації виробництва автомобільної та комерційної техніки в Киргизькій Республіці», підписаної 27 січня 2022 року.

За проектом, будівництво самого заводу триватиме три-чотири місяці. Тобто вже до середини літа виробництво має бути запущене і з конвеєра зійдуть перші автомобілі. Вже до кінця поточного року планується випустити кілька сотень машин. Затверджено 19 моделей, а першою стане седан Cobalt.

Проект буде реалізовано у кілька етапів. Протягом трьох років після запуску заводу передбачається випустити 10 тисяч автомобілів, потім виробництво буде подвоєне, на третьому етапі, коли підприємство буде виведено на повну потужність, з конвеєра сходитимуть 30 тисяч автомобілів.

Очікується, що реалізація проекту дасть імпульс розвитку автомобілебудівної галузі республіки, збільшення частки промисловості у ВВП, оновлення автомобільного парку. Крім того, буде створено 2 тисячі нових робочих місць, виробництво комплектуючих для автотранспортних засобів. Це зрештою позитивно позначиться на динаміці розвитку країни.

Джерело




Просмотров: 377
Другие новости