Компании

все компании

Італія надасть до EUR10 млн гранту НЕК "Укренерго" на підтримку ліквідності

3 травня 2023 року, 12:33
Уряд Італії через Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) надасть до EUR10 млн гранту НЕК "Укренерго" на підтримку ліквідності та проведення ремонтних робіт.

"Італія, член-засновник і стратегічний партнер ЄБРР, підписала угоду про надання грантів на суму до EUR10 млн для підтримки діяльності банку в Україні, зокрема, для підтримки оператора системи передачі електроенергії НЕК "Укренерго", - повідомляють на сайті банку у вівторок.

Згідно з повідомленням, фінансування від Італії допоможе забезпечити "Укренерго" ліквідністю і провести термінові ремонтні роботи.

За словами керуючого директора ЄБРР у країнах Східної Європи та Кавказу Маттео Патроне, банк дуже радий міцній співпраці з Італією та її внеску, що дає змогу йому продовжувати зусилля з підтримки української економіки під час війни та після неї.

Як повідомлялося з посиланням на президента банку Оділь Рено-Бассо, Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) 2022 року збільшив обсяг інвестицій у проєкти в Україні до EUR1,7 млрд порівняно з приблизно EUR1 млрд, які він вкладав щорічно раніше. Наприкінці квітня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомляв, що попередньо запланований портфель підтримки України з боку ЄБРР на 2023 рік становитиме EUR1,5 млрд, їх спрямують на підтримку державного та приватного сектору (зокрема, підтримка малого та середнього бізнесу), фінансування проєктів будівництва доріг, співпрацю з містами та громадами, а також підтримку енергетичного сектору.




Просмотров: 261
Другие новости