Компании

все компании

Волонтери з Бучі збільшують обсяг доставки гуманітарних ліків по всій Україні до 9,3 млн. грн.

2 травня 2023 року, 17:15

БФ «Фонд громади Приірпіння» завершив перший етап Програми «Соціальна медицина», передавши, за організаційною участю Громадської Ради при Бучанській РДА, лікарням та громадським організаціям зі всієї України антибіотиків на 5,9 млн.грн. Проте, волонтери продовжать доставку гуманітарної допомоги антибіотиками до лікарень країни, довівши обсяг програми до 9,3 млн. грн., повідомляєтьcя на Facebook сторінці волонтерської організації.


Минулого тижня БФ «Фонд громади Приірпіння» доставив кілька партій ліків до Кропивницького (ГО «Серця матерів та ветеранів війни Кропивницького»), Миколаївських міських лікарень №1 та №3, а також Червоному хресту Дніпровського району Києва на суму близько 2 млн. грн. Тим самим, за організаційної участі Громадської Ради при Бучанській районній державній адміністрації, було завершено перший етап програми «Соціальна медицина» обсягом 5,9 млн.грн. В рамках програми антибіотики індійського виробництва «Моксетеро» і «Лінезолід-гетеро» отримали як громади Бучанщини (Вишневе, Буча, Гостомель, Михайлово-Рубежівка, Ірпінь), так і інших регіонів України (Кировоградщини, Вінничини, Миколаївщини, Донеччини тощо). Про це йдеться на Facebookсторінці благодійного фонду.

Проте, волонтери Бучанщини продовжать реалізацію програми, бо вже підписали угоди про отримання  в травні цього року ще 10 000 упаковок «Моксетеро» на сумму 3,4 млн. грн., - повідомила виконавча директорка Фонду Тетяна Лаговська, зазначивши, що загальний обсяг програми сягне 9,3 млн. грн.

«Спочатку ми вивчаємо потребу в ліках Бучанського району, та задовольняємо їх. Потім, через комунікації з партнерськими організаціями, спілкування з Міністерством оборони, отримуємо заявки від лікарень та ГО,  які реально мають потребу в медпрепаратах і організуємо доставку медичних вантажів. Так, нещодавно ми уклали меморандум про співпрацю з БО «БФ HelpforUkraine», який возить медицину до прифронтових територій Харківщини та Донеччини, минулого тижня з організацією нашої поїздки до Миколаєва та Кропивницького нам допоміг Олександр Тигов, який минулого року служив в 72 бригаді ЗСУ і має контакти серед військових медиків. По всім медпрапаратам ведеться облік, підписуються акти прийому-передачі ліків,» - розповідає про механізм розподілу гуманітарної допомоги волонтер Фонду, голова одного з комітетів ГР при Бучанській РДА Олександр Голіздра.

За словами самого Олександра Тигова що наразі очолює ГР при Бучанській РДА, саме Бучанський район було деокуповано першим, він же перший і відновлюється, в тому числі забезпечується медикаментами, бо тут дуже потужний волонтерський рух. Наразі, вважає громадський діяч, «наші волонтери мають змогу допомогти і тим лікарням, громадським організаціям, що або знаходяться в прифронтовій зоні, або нещодавно там знаходилися. А також тим медзакладам, де лікуються наші поранені бійці ЗСУ, що дуже потребують антибіотиків»





Просмотров: 313
Другие новости