Компании

все компании

Посол України в Ірландії закликає бойкотувати віскі Jameson

2 травня 2023 року, 12:50
Посол України в Ірландії Лариса Герасько закликає бойкотувати віскі Jameson через рішення компанії відновити торгівлю в Росії, повідомляє RTE.

"Лариса Герасько звинуватила Jameson у тому, що компанія відіграє роль у фінансуванні російської агресії в Україні, продовжуючи торгувати в Росії", - сказано в повідомленні, опублікованому на сайті.

Зазначається, що 2023 року компанія Jameson, що належить французькій Pernod Ricard, відновила продажі в РФ, при цьому заявляючи, що "повністю дотримується всіх міжнародних санкцій".

Jameson зазначила, що це рішення ухвалила з метою захисту своїх місцевих команд, їхніх засобів до існування і благополуччя їхніх сімей.

"Це також означало скорочення обсягів продажів, щоб уникнути "навмисного банкрутства", яке є кримінальним злочином у Росії і становить значний ризик для наших співробітників", - заявила компанія.

Окрім цього, у Jameson додали: "Зробивши все можливе, щоб впоратися з ситуацією, реальність відходу з Росії є водночас складною і надзвичайно складною".

Своєю чергою посол України в Ірландії зазначила, що, "з одного боку, ця компанія хоче захистити кількох співробітників, тоді як кожен божий день Росія вбиває десятки тисяч українців".

"Ми платимо найвищу ціну людським життям і ми закликаємо всі компанії припинити будь-які торговельні відносини з державою-агресором, державою-терористом", - наголосила Герасько.

Вона також заявила, що більше не купуватиме продукцію Jameson, і закликала паби, а також ресторани та їхніх клієнтів ухвалити аналогічне рішення.

Окрім цього посол зазначила, що "кілька тижнів тому вона намагалася напряму повідомити про свої побоювання виробникам віскі Jameson, але ніхто з компанії не відповів".

"Ми дуже стурбовані тим, що, торгуючи з Росією, компанії фінансують російську військову машину", - додала посол.

Дипломат повідомила про плани звернутися до Jameson припинити торгівлю та експорт до РФ




Просмотров: 259
Другие новости