Компании

все компании

Долар США дешевшає до євро, зміцнюється до ієни, стабільний у парі з фунтом

2 травня 2023 року, 14:49
Долар США дешевшає до євро на торгах у вівторок, зміцнюється до ієни, стабільний у парі з фунтом стерлінгів.

Розраховуваний ICE індекс, що показує динаміку долара щодо шести валют (євро, швейцарський франк, єна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), втрачає 0,07%, ширший WSJ Dollar Index - 0,15%.

Увага трейдерів цього тижня сфокусована на засіданні Федеральної резервної системи (ФРС), яке пройде 2-3 травня. Експерти в основному очікують підйому базової процентної ставки американським ЦБ на 25 базисних пунктів (б.п.) на майбутньому засіданні, зазначає Market Watch. Інвестори чекатимуть від Федрезерву сигналів про те, чи готовий він зробити паузу в циклі посилення політики.

Європейський центральний банк (ЄЦБ) також проводить засідання цього тижня, його підсумки буде підбито в четвер. Консенсус-прогноз аналітиків, який наводить Trading Economics, передбачає підйом ставок за кредитами і депозитами ЄЦБ на 25 б.п.

Пара євро/долар за даними на 9:15 кв торгується на рівні $1,0988 порівняно з $1,0976 на закриття попередньої сесії.

Курс долара до ієни піднявся до 137,6 ієни проти 137,48 ієни в понеділок.

Вартість фунта становить $1,2498 порівняно з $1,2497 напередодні.

Австралійський долар впевнено дорожчає після несподіваного підйому базової ставки Резервним банком Австралії (RBA). Курс австралійської нацвалюти піднявся до $0,6710 з $0,6630 на закриття попередньої сесії.

RBA у вівторок підвищив ключову процентну ставку на 25 базисних пунктів (б.п.) - до 3,85% річних. Це рішення стало несподіванкою для аналітиків. Згідно з консенсус-прогнозом, який наводить Trading Economics, ринок очікував збереження ставки на колишньому рівні.

У квітні австралійський ЦБ не став змінювати ставку, зробивши паузу в циклі посилення політики. Статдані за перший квартал засвідчили сповільнення темпів інфляції в Австралії до 7% з 7,8% у четвертому кварталі, і експерти розраховували, що RBA відмовиться від подальшого посилення політики.

Однак, на думку керівників австралійського ЦБ, інфляція все ще занадто висока, щоб можна було припинити підняття ставки.




Просмотров: 327
Другие новости