Компании

все компании

SpaceX вивела на орбіту супутники зв'язку компанії SES

1 травня 2023 року, 16:18
Ракета Falcon 9 у суботу вивела на орбіту два супутники зв'язку O3b mPOWER телекомунікаційного оператора SES S.A., повідомила компанія-розробник носія SpaceX.

"Виведення супутників O3b mPOWER підтверджено", - ідеться в повідомленні.

Супутники O3b mPOWER, створені корпорацією Boeing Co., призначені для забезпечення високошвидкісного доступу до інтернету і надання послуг мобільного зв'язку в глобальному масштабі.

SES, зареєстрована в Люксембурзі, надає послуги комерційному сектору, урядовим структурам, а також надає високозахищені канали зв'язку для збройних сил. Це другий за величиною супутниковий оператор у світі.

Запуск було здійснено з 40-го стартового комплексу бази американських Космічних сил на мисі Канаверал у Флориді. Супутники вийшли на задану орбіту через дві години після старту.

У грудні минулого року ракета SpaceX вивела на орбіту першу пару апаратів O3b mPOWER.

До 2024 року на середню навколоземну орбіту висотою 8000 км планують вивести загалом 11 супутників O3b mPOWER. Ці апарати нового покоління доповнять угруповання з 20 супутників O3b. З погляду пропускної спроможності вони дадуть змогу забезпечити повніше покриття сигналів для мобільного зв'язку і бездротового передавання даних у більшості країн світу.




Просмотров: 355
Другие новости