Компании

все компании

Долар США зміцнюється до євро, ієни та фунта

28 квітня 2023 року, 12:50
Долар США зміцнюється до євро, ієни та фунта стерлінгів на торгах у п'ятницю.

Розрахований ICE індекс, що показує динаміку долара щодо шести валют (євро, швейцарський франк, єна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), додає 0,25% під час торгів, ширший WSJ Dollar Index - 0,23%.

Пара євро/долар за даними на 9:15 кв торгується на рівні $1,1010 порівняно з $1,1031 на закриття попередньої сесії.

Вартість фунта опустилася до $1,2476 порівняно з $1,2500 напередодні.

Статдані, опубліковані в четвер, засвідчили різкіше, ніж очікувалося, уповільнення темпів зростання економіки США в першому кварталі і, при цьому, прискорення інфляції.

Американський ВВП у січні-березні збільшився на 1,1% у перерахунку на річні темпи, тоді як аналітики в середньому очікували ослаблення темпів зростання до 2% з 2,6% у четвертому кварталі. Індекс PCE Core (зміна споживчих цін без урахування вартості продуктів харчування та енергоносіїв), який уважно відстежує Федеральна резервна система (ФРС) під час оцінки ризиків інфляції, підвищився в першому кварталі на 4,9%, тоді як у четвертому кварталі він збільшився лише на 4,4%.

Збереження інфляційного тиску в Штатах вимагатиме подальшого підйому ставки Федрезервом. Імовірність підвищення ставки на 25 базисних пунктів (б.п.) у травні оцінюють трейдери у 85,4%, зазначає Market Watch. До публікації статданих щодо ВВП ринок оцінював ці шанси в 72%.

Трейдери також вважають можливим збільшення ставки американським ЦБ ще на 25 б.п. у червні. Така ймовірність, судячи з котирувань ф'ючерсів, становить 24%.

Курс американської валюти до ієни опустився під час торгів до 135 ієн порівняно з 134,01 ієни на закриття попередньої сесії.

Японський ЦБ залишив незмінними основні параметри грошово-кредитної політики за підсумками дводенного засідання, що завершилося в п'ятницю, яке стало першим для нового глави ЦБ Кадзуо Уеди.

Водночас із тексту заяви Банку Японії за підсумками засідання зникла фраза про його намір утримувати ставку на поточному рівні або нижче. Цю фразу ЦБ повторював із жовтня 2019 року.

Водночас регулятор повторив, що готовий зберігати стимулюючу політику доти, доки інфляція не стабілізується на 2%-ному цільовому рівні.

Крім того, Банк Японії оголосив про намір провести ревізію грошово-кредитної політики, підсумки якої будуть опубліковані через 12-18 місяців.

По материалам: MarketWatch





Просмотров: 181
Другие новости