Компании

все компании

"Агротон" проведе посівну на 5 тис. га в Харківській області

28 квітня 2023 року, 11:08
Аграрна група "Агротон" наразі контролює майно і 5 тис. га земельного банку в Харківській області зі 110 тис. га в Харківській і Луганській областях, які раніше перебували в обробці, повідомила група на Варшавській фондовій біржі.

Згідно з повідомленням, наразі "Агротон" займається розмінуванням сільськогосподарських угідь і готується до весняно-польових робіт.

Як зазначається, компанія не контролює майно та земельні ділянки в окупованій Луганській області, тому її працівники виїхали.

Керівництво агрохолдингу обіцяє надати акціонерам звітність за всіма вимогами після закінчення війни в Україні.

"Агротон" працює на ринку України з 1992 року і до повномасштабного російського військового вторгнення спеціалізувався на вирощуванні зернових та олійних культур, виробництві та реалізації продукції тваринництва. Земельний банк "Агротону" до війни становив близько 110 тис. га в Луганській і Харківській областях. Групі належать дві птахофабрики в Луганській області.

"Агротон" 2022 року інформував, що представники т. зв. "ЛНР" і ВАТ "Фірма "Агрокомплекс" ім. М.І. Ткачова" (РФ) 21 травня 2022 року "заарештували" всі активи його материнської компанії Agroton Public Limited у Луганській області. Керівництво групи звернулося до правоохоронних органів України із запитом дати правову оцінку і притягнути до відповідальності осіб, які брали участь у захопленні її власності.

За даними Луганської обласної військової адміністрації, російські окупанти за участю колаборантів - громадян України вкрали з елеваторів "Агротона" 20 тис. тонн зернових, а також зібрали з його полів і вивезли до РФ 200 тис. тонн урожаю 2022 року. Крім того, загарбники викрали в Росію 40 од. автомобільного транспорту.




Просмотров: 5934
Другие новости