Компании

все компании

Аграрні асоціації Італії допоможуть відновлювати український агросектор - ВАР

27 квітня 2023 року, 10:59
Всеукраїнська Аграрна Рада (ВАР) підписала меморандум про співпрацю з аграрними асоціаціями Coldiretti і Filiera Italia щодо надання Україні допомоги в розмінуванні сільгоспземель, відновленні постраждалої сільгосптехніки, виробництві біоенергії, впровадженні інноваційних технологій вирощування сільгоспкультур, повідомили у ВАР.

"Італія - це країна з найбільшою доданою вартістю в сільському господарстві в Європі. Італійські напрацювання в розвитку глибокої переробки в агропромисловому комплексі вражають. Україні необхідний такий досвід, він стане важливим кроком у відновленні всього агросектору", - наголосив у середу в Римі на конференції з відновлення України заступник міністра агрополітики з цифровізації Денис Башлик.

Голова ВАР Андрій Дикун під час підписання меморандуму запевнив італійських колег, що підтримка міжнародних партнерів надзвичайно важлива для українських аграріїв.

"Роль італійських компаній у галузі сільського господарства, агропромисловості та механізації сільського господарства матиме вирішальне значення у відновленні та зміцненні економічних відносин з Україною, що є обопільним інтересом двох країн", - сказав він.

При цьому він зазначив, що колеги з агросектору добре знають потреби українського ринку. Крім того, європейські країни вже мали досвід відновлення агросектору після війни.

Coldiretti об'єднує 1,6 млн фермерів і більшість компаній, що працюють в італійському сільському господарстві, які представляють інтереси близько 70% членів торгово-промислових палат Італії.




Просмотров: 244
Другие новости