Компании

все компании

Долар США стабільний до євро і фунта та дешевшає в парі з єною

25 квітня 2023 року, 15:33
Долар США стабільний до євро і фунта стерлінгів на торгах у вівторок, слабко дешевшає в парі з єною.

Розрахований ICE індекс, що показує динаміку долара щодо шести валют (євро, швейцарський франк, єна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), втрачає 0,02%, ширший WSJ Dollar Index - 0,01%.

Пара євро/долар за даними на 9:15 кв торгується на рівні $1,1055 порівняно з $1,1049 на закриття попередньої сесії.

Вартість фунта становить $1,2488 порівняно з $1,2486 напередодні.

Курс американської валюти до ієни опустився до 134,11 ієни проти 134,24 ієни в понеділок.

Новий глава Банку Японії Кадзуа Уеда у вівторок підтвердив намір зберігати м'яку грошово-кредитну політику в країні.

"З урахуванням нинішніх економічних, інфляційних і фінансових умов вважаю за доцільне зберігати м'яку політику з нинішнім контролем кривої прибутковості", - сказав Уеда під час виступу в одному з парламентських комітетів.

Банк Японії проводить чергове засідання цього тижня, його підсумки буде підбито в п'ятницю. Це засідання стане першим для Уеди як глави ЦБ.

У центрі уваги трейдерів цього тижня - попередні дані про динаміку ВВП США за перший квартал, які будуть опубліковані в четвер. Експерти в середньому очікують уповільнення темпів зростання американської економіки в січні-березні до 2% з 2,6% у четвертому кварталі, свідчить консенсус-прогноз аналітиків, який наводить Trading Economics.

У п'ятницю також буде опубліковано звіт про доходи і витрати американців за березень, який містить дані про динаміку споживчих цін (індекси PCE і PCE Core). Консенсус-прогноз аналітиків передбачає сповільнення темпів зростання індексу PCE Core, що не враховує зміни вартості продуктів харчування та енергоносіїв, у березні до 4,5% у річному вираженні з лютневих 4,6%.

Ці статдані можуть вплинути на перебіг обговорення керівниками Федеральної резервної системи (ФРС) деталей грошово-кредитної політики на наступному засіданні, що відбудеться 2-3 травня, зазначає Market Watch.

Згідно з даними CME, ймовірність підйому Федрезервом базової процентної ставки на 25 базисних пунктів (б. п.) на травневому засіданні оцінюють трейдерами в 85,4%. Наразі ставка становить 4,75-5%.

Наступного тижня також відбудеться чергове засідання Європейського центрального банку (ЄЦБ). Експерти вважають, що ЄЦБ може збільшити ставку як на 25 б.п., так і на 50 б.п. на майбутньому засіданні.




Просмотров: 269
Другие новости