Компании

все компании

Байден збирається взяти участь у президентських виборах 2024 року

25 квітня 2023 року, 17:32
Президент США Джо Байден у вівторок оголосив, що збирається взяти участь у президентських виборах 2024 року.

"Я маю намір домагатися переобрання на пост президента США, тому що я знаю Америку", - заявив Байден у відеозверненні, опублікованому на його каналі в YouTube.

У відеозаписі під назвою "Свобода" американський президент також заявив, що на його адміністрацію чекає багато роботи.

"Коли я балотувався в президенти чотири роки тому, я сказав, що ми боремося за душу Америки. І ми все ще боремося. Дилема, з якою ми стикаємося, полягає в тому, чи буде у нас у майбутні роки більше свободи або менше свободи. Більше прав чи менше", - сказав він.

Байден також закликав американців реєструватися на сайті його передвиборчої кампанії, тим самим підтримавши його кандидатуру.

Джо Байден - 46-й президент США з 20 січня 2021 року. Це його перший термін на посаді глави держави. У 2009-2017 рр. був 47-м віцепрезидентом США.

Президентські вибори відбудуться у США 2024 року. До цього і демократам, і республіканцям належить вибрати, хто буде їхнім кандидатом.

Експрезидент США Дональд Трамп наразі є провідним претендентом на пост президента від республіканців. Свої заявки також подали експостпред США при ООН Ніккі Гейлі, колишній губернатор штату Арканзас Аса Гатчінсон і підприємець Вівек Рамасавамі. Колишній віцепрезидент Майк Пенс і губернатор Флориди Рон Десантіс про плани балотуватися в президенти поки не оголосили.

Раніше у квітні племінник 35-го президента США Джона Кеннеді Роберт Кеннеді-молодший оголосив про намір узяти участь у боротьбі за посаду президента у 2024 році від Демократичної партії.




Просмотров: 306
Другие новости