Компании

все компании

США виділяють $325 млн допомоги Україні в галузі безпеки

20 квітня 2023 року, 13:58
Міністерство оборони США оголосило в середу про новий пакет допомоги Україні в галузі безпеки, що включає боєприпаси для ракетних систем Himars, артилерійські снаряди і протитанкові засоби, на загальну суму $325 млн.

"Це тридцять шосте таке списання обладнання із запасів Міністерства оборони для України, яке адміністрація Байдена санкціонувала із серпня 2021 року", - повідомляється на сайті Міноборони США.

Пакет, окрім боєприпасів для Himars, включає 155-мм і 105-мм артилерійські постріли, ракети для протитанкових ракетних комплексів (TOW), комплекси протитанкового озброєння АТ-4, протитанкові міни, підривні боєприпаси для подолання перешкод, високоточні авіаційні боєприпаси і більше 9 млн набоїв до стрілецької зброї. Також він включає 4 машини тилового забезпечення, контрольно-діагностичне обладнання для технічного обслуговування та ремонту автомобілів, обладнання для охорони портів і гаваней, а також запасні частини та інше польове обладнання.

"Сполучені Штати продовжуватимуть працювати зі своїми союзниками та партнерами, щоб надати Україні можливості для задоволення її безпосередніх потреб на полі бою та довгострокових потреб у безпековій допомозі", - йдеться в повідомленні.




Просмотров: 295
Другие новости