Компании

все компании

ПівнГЗК і ЦГЗК модернізують обладнання для підвищення якості продукції

19 квітня 2023 року, 07:21
Північний гірничо-збагачувальний комбінат (Північний гірничо-збагачувальний комбінат (ПівнГЗК, Кривий Ріг Дніпропетровської обл.), що входить до групи "Метінвест", продовжує модернізацію устаткування для підвищення якості продукції, що випускається, і зниження енергоспоживання.

Згідно з інформацією компанії у Facebook, у цеху з виробництва окатишів №2 завершено монтаж роликового грохота на випалювальній машині ЛУРГИ 552В.

"Встановлення нового обладнання дасть змогу підвищити якість продукції та знизить енергоспоживання. Паралельно фахівці вдосконалили автоматизовану систему диспетчерського управління технологічною лінією машини", - пояснюється в інформації компанії.

При цьому уточнюється, що запуск ЛУРГИ 552В у роботу заплановано в травні, коли машина А стане на плановий квартальний ремонт.

В іншій інформації групи повідомляється, що на збагачувальній фабриці Центрального ГЗК завершено черговий етап модернізації: для підвищення безпеки праці та ефективності роботи обладнання капітально відремонтовано 8 і 9 секції. При цьому наголошується, що збагачувальна фабрика ЦГЗК - місце, де формують остаточний якісний склад концентрату, а 8 і 9 секції - важлива частина відокремлених технологічних ліній, що забезпечують всі операції з переробки корисних копалин.

Підготовчі роботи розпочалися в серпні минулого року. На комбінаті визначено всі необхідні ресурси: запчастини, інструменти, технічна документація. Також були створені бригади зі спеціалістів цеху сервісного обслуговування та підприємства "Метінвест - Промсервіс", які виконували основні види робіт.

У рамках проєкту фахівці оновили основні технологічні лінії, замінили зношені та застарілі деталі та вузли. Виконано ревізійні та ремонтні роботи шести конвеєрів, проведено інші ремонтно-відновлювальні операції.

"У рамках капремонту секцій забезпечено надійність будівельних конструкцій збагачувальної фабрики принаймні на найближчі 20 років. Це, своєю чергою, сприятиме безпечній роботі технічного та ремонтного персоналу і дасть змогу проводити обслуговування виробничого обладнання максимально надійно. Проведений масштабний комплекс заходів мінімізує можливі ризики виникнення аварійних простоїв, що позитивно відіб'ється на ефективності роботи фабрики загалом", - зазначив начальник збагачувальної фабрики ЦГЗК Олександр Сідлецький, якого цитує прес-служба.

ПівнГЗК і ЦГЗК входять до групи "Метінвест".

"Метінвест" є вертикально інтегрованою групою з видобувних і металургійних підприємств. Підприємства групи розташовані, в основному, в Донецькій, Луганській, Запорізькій і Дніпропетровській областях.

Основними акціонерами "Метінвесту" є група СКМ (71,25%) Ріната Ахметова і "Смарт-холдинг" (23,75%) Вадима Новинського, які спільно керують компанією.

ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".




Просмотров: 349
Другие новости