Компании

все компании

Долар зміцнюється до євро та ієни, стабільний до фунта

19 квітня 2023 року, 14:32
Долар зміцнюється до євро та ієни на торгах у середу, стабільний у парі з фунтом стерлінгів.

Розрахований ICE індекс, що показує динаміку долара щодо шести валют (євро, швейцарський франк, єна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), додає 0,12%, ширший WSJ Dollar Index - 0,20%.

Пара євро/долар торгується на рівні $1,0956 порівняно з $1,0975 на закриття попередньої сесії.

Напередодні президент Федерального резервного банку (ФРБ) Атланти Рафаель Бостік заявив в інтерв'ю CNBC, що американський ЦБ, імовірно, підніме базову процентну ставку принаймні ще один раз.

"Ще одного підвищення має бути достатньо для нас, щоб потім зробити крок назад і оцінити, як наша політика позначається на економіці і якими темпами інфляція повертається до цільового показника Федеральної резервної системи", - сказав Бостік.

Увагу трейдерів у середу спрямовано на регіональний економічний огляд Beige Book, який буде оприлюднено Федрезервом о 21:00 кв. м.

Вартість американської валюти в парі з ієною зросла під час торгів до 134,69 ієни проти 134,12 ієни напередодні.

Фунт стерлінгів стабільний у парі з доларом після публікації статданих, які показали менш істотне, ніж очікувалося, уповільнення інфляції у Великій Британії в березні.

Споживчі ціни в Британії минулого місяця зросли на 10,1% у річному вираженні, повідомило в середу Національне статистичне управління (ONS) країни. Таким чином, інфляція сповільнилася порівняно з 10,4% у лютому. Консенсус-прогноз аналітиків, який наводить Trading Economics, передбачав уповільнення темпів зростання споживчих цін у березні до 9,8%.

Курс фунта до долара становить $1,2422 порівняно з $1,2424 за підсумками торгів у вівторок.

Занадто повільне ослаблення інфляції в країні може підштовхнути Банк Англії до подальшого підйому базової процентної ставки. Наступне засідання британського ЦБ відбудеться 11 травня.




Просмотров: 167
Другие новости