Компании

все компании

"Метінвест" виділив 5 млн грн на ремонт шляхопроводу на Донбасі

18 квітня 2023 року, 17:39
Гірничо-металургійна група "Метінвест" і Покровська міська військова адміністрація (Покровська міська військова адміністрація (Покровська міська військова адміністрація) уклали меморандум про співпрацю щодо реалізації програми фінансової допомоги для капітального ремонту шляхопроводу біля "Станція "Нова" в Покровську.

Згідно з пресрелізом компанії, реалізація проєкту з ремонту мосту та вулиць планується із залученням державного фінансування та коштів громади. Зі свого боку, "Метінвест" виділяє 5 млн грн на виготовлення проєктно-кошторисної документації.

Водночас наголошується, що група "Метінвест", яка завжди брала участь у житті та розвитку міст, де функціонують її бізнеси, з початком війни в Україні ще активніше долучилася до підтримки держави та розширила напрямки своєї допомоги. "Метінвест" долучився до ремонту транспортних шляхів Донецької області - регіону, який сьогодні є фактично суцільною прифронтовою зоною.

Операційний директор "Метінвесту" Олександр Мироненко пояснив, що група відновлює свої соціальні програми в місті Покровськ.

"Підписано перший меморандум з обласною та міською владою. Це тільки початковий крок, що стосується фінансування проєктної документації капремонту шляхопроводу біля станції "Нова". Сподіваюся, що це прискорить відновлення і дасть змогу відновити повноцінне транспортне сполучення між Покровськом і Мирноградом. Наразі це ключова артерія, якою йде дуже багато вантажів. Тому дуже важливо, щоб шляхопровід був у належному стані. Ми впевнені в наших збройних силах, що Покровськ буде в безпеці, і готові відновлювати соціальні проєкти та допомагати містам присутності компанії", - зазначив Мироненко, слова якого наведені в пресрелізі.

Пресслужба уточнює, що Мирноградський міст, побудований у 80-х роках минулого століття, перебуває в аварійному стані і практично непроїзний. Цей шляхопровід є важливим транспортним вузлом, що забезпечує повноцінне життя двох громад. Під час війни навантаження на шляхопровід збільшилося в рази і стан асфальтового покриття повністю зносився.

Для швидкого поліпшення ситуації було залучено найкращих фахівців. Третьою стороною в меморандумі виступає ТОВ "Модуль-Експерт" - провідна компанія у сфері інжинірингу, геології та геодезії.

Начальник ПДВА Покровського району Донецької області Сергій Добряк констатував, що це вже другий проєкт, який реалізує в регіоні компанія "Метінвест" разом із Покровською громадою в напрямку ремонту доріг.

"Першу допомогу нам надали для відновлення покриття вулиць Шмідта та Шоссейна, другий об'єкт - ремонт мирноградського мосту. Хочу зазначити, що капремонт шляхопроводу між Покровськом і Мирноградом не перешкоджатиме дорожньому руху. Поки проводитимуться роботи з проєктної документації, процедури через систему Prozorro, до укладення договору на капремонт ми підійдемо не раніше жовтня. Але міст має бути проїзним. Для цього Донецька ВЦА зробить ремонт двох смуг шляхопроводу, який планується завершити до червня. Тож капремонт стартує в жовтні і триватиме наступного року", - пояснив Добряк.

У проєкт реконструкції шляхопроводу входить капремонт усіх будівельних конструкцій. Насамперед це опори та мостове полотно, балки, ригелі, стійки. Буде відновлено всі під'їзні шляхи до мосту, а це два транспортні кільця, пішохідні тротуари, освітлення та організація дорожнього руху. Відповідно, за результатами технічного обстеження буде визначено обсяг робіт, що потрібно виконати.

Керівник підрядної організації переконаний, що всі роботи з проведення технічного обстеження, збору даних та розроблення інженерного проєкту зможуть виконати за три місяці, тобто вдвічі швидше, ніж зазвичай.

Шляхопровід станції "Нова" буде проїзним протягом травня-червня. Капремонт розпочнеться в жовтні і триватиме до 2024 року. Проєкт досить складний, але має бути виконаний у короткі терміни. Тому вже зараз на місці працюють геодезисти.

"Попереднє обстеження показало, що бетонні конструкції цього мосту перебувають у задовільному стані. Вони не зазнали серйозних пошкоджень. На проблему звернули увагу дуже вчасно. Якби ще потягнули час, то це призвело б до масивного руйнування і великих витрат на проєктування та будівництво. Оскільки через цей вузол проходять різні види транспорту, покриття має бути міцним. Тому ми будемо відбудовувати міст так, щоб він служив довгі роки", - резюмує директор ТОВ "Модуль-Експерт" Сергій Садовничий.

"Метінвест" є вертикально інтегрованою групою з видобувних і металургійних підприємств. Його підприємства розташовані в Україні - в Донецькій, Луганській, Запорізькій і Дніпропетровській областях, а також у країнах Європи.

Основними акціонерами холдингу є група "СКМ" (71,24%) і "Смарт-холдинг" (23,76%), які спільно керують ним.

ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".




Просмотров: 295
Другие новости