Компании

все компании

Sega близька до купівлі Rovio Entertainment - розробника гри Angry Birds

17 квітня 2023 року, 17:37
Японська Sega Sammy Holdings Inc. близька до досягнення домовленості про купівлю фінської Rovio Entertainment, розробника популярної гри для мобільних пристроїв Angry Birds, пише MarketWatch.

Оцінка Rovio в рамках передбачуваної угоди - 9,25 євро за акцію плюс 1,48 євро за опціон, розрахунки - грошовими коштами.

Раніше переговори про придбання фінської компанії вела ізраїльська Playtika Holding Corp. Вартість угоди могла становити 8,5 євро за акцію, проте сторони не змогли домовитися, і в березні переговори завершилися.

"На світовому ринку ігор, що швидко зростає, особливо високий потенціал має сегмент мобільного геймінгу, і прискорення його освоєння було і залишається довгостроковою метою Sega, - наводить MarketWatch слова гендиректора японської компанії Харукі Сатомі. - Завдяки комбінації брендів, героїв, аудиторії ігор, корпоративної культури і функціоналу обох компаній буде створена значна синергія".

Rovio рекомендувала акціонерам прийняти пропозицію Sega і заявила, що власники 49,1% акцій і прав голосу вже погодилися на угоду.

Завершення трансакції заплановано на третій квартал 2023 року.

Акції Rovio на торгах у понеділок дорожчають на 17,8%, до 9,16 євро за штуку. За 3 місяці капіталізація компанії збільшилася на 58%, майже до 585,1 млн євро. Папери Sega подешевшали в понеділок на 4,2%.

По материалам: MarketWatch





Просмотров: 320
Другие новости