Компании

все компании

Boeing скоротить постачання літаків 737 MAX через виробничу проблему

17 квітня 2023 року, 08:24
Boeing Co. призупиняє поставки деяких літаків 737 MAX через виробничу проблему.

Один із постачальників комплектуючих для літаків Boeing - Spirit AeroSystems Holdings Inc. - повідомив компанію, що використовував "нестандартний" процес під час встановлення двох із восьми фітингів у фюзеляжі деяких моделей літаків 737 MAX.

У зв'язку з цим існує ймовірність, що проведені роботи не відповідатимуть специфікаціям, встановленим авіаційними регуляторами, йдеться в повідомленні Boeing.

У компанії зазначають, що виявлена проблема не впливає на безпеку польотів, однак "вона, ймовірно, торкнеться значної частини ще не поставлених клієнтам літаків серії MAX - як зібраних, так і вже готових". Йдеться про літаки, випущені після 2019 року.

"Ми очікуємо, що поставки лайнерів 737 MAX найближчим часом зменшаться", - ідеться в прес-релізі Boeing.

Проблема стосується літаків Boeing, які продаються найбільше, - 737 MAX 8, а також 737 MAX 7, водночас вона зачіпає не кожен із лайнерів цих серій. Boeing і Spirit AeroSystems визначили серійні номери літаків із проблемними фітингами.

"У нас є план вирішення такого типу виробничих проблем після їх виявлення, і ми його дотримуємося", - заявила Spirit AeroSystems.

Акції Boeing втрачають у ціні 4,4% під час попередніх торгів у п'ятницю, папери Spirit AeroSystems - понад 10%.

теги: Boeing, літак



Просмотров: 389
Другие новости