Компании

все компании

В Україні за підтримки програм ООН відновлять понад 100 шкіл

15 квітня 2023 року, 12:08
Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури, Програма розвитку ООН (ПРООН) та Офіс Управління Організації Об'єднаних Націй з обслуговування проєктів (UNOPS) домовилися про спільну діяльність із реалізації двох проєктів відновлення шкіл - ECHO4SCHOOLS-UA та "Відновлення шкіл в Україні", повідомляє пресслужба Мінвідновлення.

У межах цих проєктів, що реалізуються за сприяння першої леді Олени Зеленської, заплановано відремонтувати та модернізувати понад 100 шкіл у 14 областях України.

"Дякую партнерам із Програми розвитку ООН та UNOPS за співпрацю та готовність працювати оперативно, щоб старт нового навчального року для багатьох українців не був зірваний. Розраховуємо лише поглиблювати співпрацю. Відновлення та оснащення освітньої інфраструктури є однією з необхідних умов для повернення українців додому", - сказано в повідомленні.

"Окрему подяку хочу висловити Єврокомісії, яка виділила 100 млн євро на відновлення та модернізацію шкіл, зокрема в рамках зазначених проєктів", - цитується в релізі віцепрем'єр-міністр із відновлення України - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.
Віцепрем'єр додав, що особливий акцент в обох проєктах зроблено на поліпшенні безпеки інфраструктури, зокрема, шляхом ремонту та необхідного оснащення бомбосховищ.

Проєкт "ECHO4SCHOOLS-UA: Ремонт/модернізація шкіл у постраждалих унаслідок війни регіонах" бюджетом близько 14 млн євро, який реалізується ПРООН, спрямований на здійснення поточних ремонтів щонайменше 50 шкіл у 10 областях України. Зараз триває підготовка до тендерів на перші ремонтні роботи. У перспективі планується збільшити кількість ремонтованих шкіл до більш ніж сотні.

Другий проект: "Відновлення шкіл в Україні" - реалізується UNOPS, його бюджет становить 20 млн євро. У його рамках поточні ремонти шкіл у чотирьох областях: у Київській, Сумській, Харківській та Чернігівській областях.

Уже відібрано та погоджено 54 навчальні заклади, які потребують відновлення. Щодо 8 об'єктів уже триває підготовка документації для проведення тендерних процедур. Завдяки реалізації проєкту понад 20 тис. дітей зможуть розпочати новий навчальний рік у гідних умовах.

теги: ООН, школа



Просмотров: 344
Другие новости